Връчиха наградите в конкурса Кажи на някой

10.12.2006г. / 13 07ч.
Аз жената
Връчиха наградите в конкурса Кажи на някой

На 06.12.2006 г. в зала “София” на Гранд Хотел София се състоя първата изложба от Националния конкурс за рисунка за ученици и студенти на тема “Кажи на някой!”, посветен на профилактиката на рака на шийката на матката. На тази изложба бяха представени рисунките на всички студенти, участвали в конкурса и бяха обявени победителите. Общият брой на рисунките, участващи в конкурса е 62.

Наградите за победителите в конкурса са три стипендии за шест месеца и бяха разпределени както следва:

Първият награден бе определен от представителите на медиите, присъстващи на изложбата – това е Марта Димитрова от Националната художествена академия.

Втората стипендия връчи Лиляна Асенова, Председател на Националното сдружение за профилактика на рака на шийката на матката “HPVGard”. Стипендията получи Диляна Колева, от Националната художествена академия.

Третата стипендия връчи представител на фармацевтична компания MSD, любезно съдействали за осъществяването на конкурса. Стипендията получи Нели Агушева от Националната художествена академия.

Критериите, на които трябва да отговарят рисунките, бяха представени на сайта на HPVGard – www.hpvgard.org. Някои от тях са: всяка рисунка трябва точно и ясно да показва идеята “Кажи на някой!” и трябва да бъде насочена към всички жени и момичета.

Втората част на конкурса за рисунка на тема “Кажи на някой!” е за ученици и продължава до края на месец декември. Желаещите да се включат могат да намерят подробна информация на www.hpvgard.org или на горещата телефонна линия 0700 1 87 87 (на цената на един градски разговор) всеки работен ден от 10:30 до 17:00 ч.

Националният конкурс за рисунка на тема “Кажи на някой!” за ученици и студенти е част от информационната кампания “Кажи на някой!”. Конкурсът е посветен на профилактиката на рака на шийката на матката. Ще бъдат отличени общо 6 рисунки – 3 рисунки на ученици и 3 рисунки на студенти, като победителите ще получат стипендия за шест месеца. Наградените рисунки ще станат лице на кампанията в България.

Националната информационна кампания “Кажи на някой!” има за цел да повиши познаваемостта върху рака на шийката на матката и да акцентира върху заболяването като социално и обществено значимо – ракът на шийката на матката е втората причина за смърт сред младите жени след рака на гърдата. Кампанията се осъществява с любезното съдействие на фармацевтична компания MSD.

Коментирай