Здравословен живот - чрез здравословни храни

14.02.2007г. / 09 26ч.
Аз жената
Здравословен живот - чрез здравословни храни

Днес стартира инициатива за здравословни хранителни продукти под надслов “Фокусирани върху здравословния живот”.
Световни и български специалисти представиха и първия от серия продукти, посветени на здравословното хранене – “Калиакра с фибри”. Продуктът е специално разработен за българския пазар от Unilever Food and Health Research Institute, чиито представител – д-р Анджелика Де Брее, пристигна в София специално за събитието.

“Инициативата за здравословни продукти е резултат от тревожните данни, които са факт за цял свят. Неправилното хранене е довело до затлъстяване на милиони хора в световен мащаб, а повишаването на лошия холестерол, причинено от приемане на вредни животински мазнини, е една от предпоставките за сърдечни заболявания.
Това са само няколко факта, довели до инициативата и разработването на първия от серията продукти, фокусирани върху здравословния живот – заяви д-р Анджелика Де Брее, световен специалист в областта на здравословното хранене и експерт в областта на развитието на хранителните продукти.

Инициативата “Фокусирани върху здравословния начин на живот” и новия продукт са начин да се подкрепят световните усилия за налагане на здравословното хранене. Кампанията цели да фокусира вниманието на българската общественост върху здравословния начин на живот и да прокламира нуждата от развиването и предлагането на висококачествени, добре контролирани и полезни за здравето хранителни продукти.

“Здравословният начин на живот не се постига с вълшебна пръчка. Той е резултат от балансираното и правилно хранене, комбинирано с движение, а приемането на допринасящи за здравословния режим на хранене продукти е важна стъпка по този път”, заяви проф. д-р Стефка Петрова, ръководител направление “Храни и хранене” към Националния център за опазване на общественото здраве и експерт по хранене към СЗО. Проф. Петрова също се присъедини към инициативата и апела към българите за правилно хранене.

Участие в събитието взеха и любимката на телевизионните зрители Гала и дългогодишната водеща на телевизионни предавания за спорт и фитнес Петя Кръстева. Известните със стриктното си придържане към здравословния начин на живот дами подкрепиха инициативата и лично препоръчаха продукта от здравословната линия.
“Здравето и добрата линия са важни за всяка жена. От опит знам, че те не се постигат лесно, но съм убедена, че “Калиакра с фибри” ще допринесе в ежедневните ни усилия да запазим здравето си и да сме винаги усмихнати и пълноценни”, заяви популярната ТВ звезда Гала.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 11 години )
Тази статия, освен че е платена реклама, е подвеждаща. Няма безвреден маргарин, а още по-малко полезен, здравословен. Независимо дали ще го кръстят производителите "с фибри", "фитнес" или нещо подобно, целта е увеличаване на продажбите, а не загриженост за здравето на хората, най-вече на децата. Мама пак ще маже на филията маргарин (поинтересувай се за т.нар. транс мазнини и колко вредни са), смятайки, че щом разни чужди и наши професорки-докторки ги хвалят, значи са полезни за нейното детенце. За информация колко е полезен маргарина виж това: http://***.gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=628Надявам се и този, който е написал статията, да види сайта.От редакциятаЗдравейте и благодарим за коментара.На платените реклами в сайта в полето за автор пише "Платена публикация". Тази не е била платена, но сме я поставили като информация, от която всеки да си прави изводите. В случая, личното ми мнение съвпада почти изцяло с вашето. Аз твърде добре помня, когато всички ядяхме краве масло от "Сердика", вместо маргарин, а маргаринът беше някаква екзотика. Бяхме по-здрави тогава, и не знаехме какво са това фибри.Дежурен по коментарите, В. К. Любенов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар