Любимите очила на Кейт Мос и у нас

30.03.2007г. / 10 00ч.
Аз жената
Любимите очила на Кейт Мос и у нас

Очилата, любим аксесоар на цяла плеяда холивудски знаменитости, идват в България през април.
Хитовата колекция е романтична препратка към 70-те години на миналия век. Металните рамки са със златно покритие, а пластмасовите са в свежи цветове – бяло, розово, червено. Спецификата в стила на Linda Farrow Vintage е отразена във формите на рамките. Типичните кръгли стъкла са заменени от геометрични фигури като осмоъгълници, а при някои модели те са във формата на сърце или крила на пеперуда.
През сезона пролет-лято 2007 очилата тип маска отново са задължителни, а формите са предимно обемни. Актуална визия може да се постигне и с т. нар. “скиорски очила”.
Историята на Линда Фароу започва през 70-те години на XX век, когато тя се превръща в пионер заради новия стил, който налага – обгръщащите лицето очила – тип “маска” и използването на революционните тогава поляризиращи стъкла.
Тя създава колекции очила и за някои от най-известните дизайнери – Емилио Пучи, Соня Рикел, Ги Ларош и др. Редица знаменитости като Кейт Мос, Дейвид Бекам, Хайди Клум, Лени Кравиц, Парис Хилтън, Скарлет Йохансон са сред клиентите на марката.
Днес известният бранд се управлява от сина на Линда Фароу – Саймън, който си сътрудничи с едни от най-надеждните млади дизайнери – Кристофър Кейн, София Кокосалаки, Луела и Матю Уилямсън.

Коментирай