Маски за лице директно от кухнята

Продукти, които помагат за красива и здрава кожа

09.07.2017г. / 06 21ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Продуктите, които съхраняваме в кухнята си и които ядем, се отразяват благоприятно на кожата. От тях можем да си направим прекрасни маски за красива и здрава кожа.

Ето някои маски за лице с продукти, директно от кухнята:

Маска с ягоди, кисело мляко и кашу

Тази маска отпушва порите и извлича мръсотията и наслагванията по кожата. Смесете ¼ чаша пюре от ягоди, 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица смляно кашу. Разбийте до получаване на хомогенна паста. Нанесете върху кожата, оставете да подейства 20 минути и изплакнете.

Подмладяваща маска със семена от чиа

Маска с тиква, лимон и мед

Тази маска изяснява и изравнява тена, прави кожата гладка, премахва пигментацията и петната. Смесете 1 супена лъжица тиквено пюре от предварително сварена тиква, 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжица пресен сок от лимон. Разбъркайте маската и я нанесете върху кожата за 10 минути. Избягвайте зоната около очите, защото лимоновият сок може да причини раздразнения.

Маски за лице при слънчево изгаряне

Маска с кокосово масло, мед, зелен чай и лимонов сок

Тази маска успокоява кожата, прави я гладка, премахва раздразненията и възпаленията. Смесете 1 чаена лъжица кокосово масло, 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица листа от зелен чай, 2 супени лъжици пресен лимонов сок. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес. Нанесете и оставете да действа 15 минути. Отново избягвайте зоната с тънката, нежна кожа около очите.

Маска с куркума, кокосово мляко, мед

Тази маска прави кожата безупречна, лъскава, хидратирана и дълбоко почистена. Смесете 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици куркума, 1 чаена лъжица кокосово мляко. Разбъркайте добре съставките. Нанесете върху кожата с кръгообразни движения или с четка за нежно масажиране. Абразивните съставки ще почистят кожата в дълбочина и ще я подхранят. Правете масаж около 2-3 минути, след което оставете да подейства още 5 и изплакнете.

Коментирай