Хапвайте фъстъци за добра памет и настроение
Ядките намаляват риска от депресия
07.01.2018г. / 07 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock
Те са едни от любимите ни ядки и можем да ги хапваме по всяко време и в различни вариации. Фъстъците – една от най-полезните храни, която ни осигурява добри количества витамини А, Е, минерали като магнезий, фосфор, цинк, желязо, фолиева киселина и други.
Антиоксидантите в ядките инхибират растежа на свободните радикали, като по този начин се намалява и рискът от редица възпаления в организма.
За да извлечем максимална полза от консумацията на фъстъци е важно да ги ядем печени и по възможност без добавени сол и други вкусове.
Защо е добре да ги добавяте по-често към менюто си (освен ако не страдате от алергия, не ви причиняват образуване на газове и други нежелани реакции), вижте в галерията ни.