Храни, спомагащи за синтеза на хиалуронова киселина

Някои от тях дори я съдържат

16.04.2018г. / 14 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хиалуроновата киселина е въглехидрат, който човешките тела и телата на някои животни синтезират естествено. Най-често свързваме тази киселина с младостта и красотата на кожата, но тя играе важна роля за здравето на костите, венците, очите.

Свързани статии

С напредването на възрастта тялото произвежда все по-малко от нея. Освен чрез хранителни добавки, козметика и козметични процедури, можем да си я набавим консумирайки определени храни.

Някои от тях я съдържат естествено, докато други насърчават синтеза ѝ. Кои са, вижте в галерията ни.

 

Коментирай