7 храни, богати на витамин Е
За да намалите риска от дефицит на витамина
18.04.2019г. / 07 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock
Витамин Е е мастноразтворим витамин, който се свързва с намаляване риска от развитие на рак, сърдечни заболявания, възрастови дегенерации свързани с увреждания на очите, като дегенерация на макулата. Не на последно място, това е един от най-важните витамини за здравето и красотата на кожата и косата. Ето защо не бива да допускаме дефицит на витамина.
Едни от признаците, подсказващи, че не получавате достатъчно от него са мускулна слабост, нарушено зрение, анемия, неврологични нарушения, проблеми с кожата и косата и други.
Ако страдате от недостиг на витамин Е или за да намалите риска от него, вижте кои храни, освен папая, маслини и магданоз, е добре да включите в ежедневното си меню.