Снимка: istock
Кайсии, праскови и нектарини
Нектарините са чудесен източник на диетични фибри, което означава, че ако страдате от запек, е добре да включите вкусните плодове в менюто си. Заедно с кайсии ще ви осигурят витамин А и а диетични фибри. Както нектарините, така и кайсиите са богати на витамин А и антиоксидантния бета каротин, докато прасковите съдържат много витамин С.
С кои храни не бива да вечеряме?
Спанак, зеле кейл
Не пропускайте да ги добавите към вашите фрешове, свежи салати. Вкусните зеленчуци съдържат каротеноиди, които тялото ни превръща във витамин А, който предпазват кожата от увреждане от слънчевите лъчи, като намалява нейната чувствителност, заздравява сухата и люспеста кожа, повишава нейната устойчивост към UV светлината.
Горски плодове
Сладки и сочни, горските плодове са чудесни за хапване през лятото. Богати са на флавоноиди, подобряват притока на кръв към кожата и намаляват чувствителността към светлина, подобряват външния вид на кожата. В допълнение, горските плодове съдържат и витамин С, който спомага за синтеза на колаген, който спомага кожата да е гладка и млада.