Снимка: istock
Джинджифилът не е просто пикантна подправка към някои ястия от източната кухня, предимно сушито. Той е много полезен корен, пълен с хранителни вещества, витамини и антиоксиданти и има много ползи за здравето. Можете да го добавяте пресен към вашите ястия или като маринована гарнитура, но не го пропускайте, защото заслужава специално внимание.
Джинджифилът потиска гаденето и повръщането
Джинджифилът във всичките му форми, включително и като чай или отвара, има мощно потискащо действие при състояния на гадене, повръщане, стомашно-чревни проблеми, бременност.
Впечатляващи здравословни ползи от царевицата>>>
Джинджифилът е страхотен за добро храносмилане
Джинджифилът успокоява подутия корем, потиска образуването на газове и спомага за разсейването им. Ензимите в него подпомагат храносмилателните ензими в стомаха и подобряват обработката на храната.
Джинджифилът помага за успокояване на мускулна болка
Този корен притежава мощни противовъзпалителни свойства. Полезен е при мускулна треска след тренировки, защото успокоява болката и отпуска тялото.
Повишава имунитета
Благодарение на антиоксидантите в състава си, джинджифилът подпомага имунната система, като потиска възпаленията и се бори с оксидативния стрес, причинен от свободни радикали и патогени.
9 невероятни ползи от пресните смокини>>>
Намалява холестерола
Готвенето с джинджифил помага и на сърдечносъдовата система, тъй като намалява лошия холестерол и образуването на твърди плаки по стените на съдовете.
Полезен в превенцията на диабет
Благодарение на голямото количество фибри и антиоксиданти, коренът от джинджифил намалява кръвната захар и подобрява чувствителността на клетките към инсулина. Това намалява риска от поява на диабет.
Най-важните ползи за организма от зеления фасул>>>
Не прекалявайте с количеството
Въпреки че е суперхрана и е полезен в много отношения, джинджифилът съдържа доста силни съставки и затова с количеството му не трябва да се прекалява. Твърде голямото количество и ежедневната му консумация могат да имат тъкмо обратния ефект – да предизвикат храносмилателни проблеми, диария, подуване, киселини и газове.