Снимка: istock
По-мазни риби
Въпреки че през есенно-зимните месеци в менюто ни присъства предимно червеното месо, по-мазната риба ще ни помогне да поддържаме добра фигура, но и да се чувстваме по-енергични. Сьомга, скумрия, са само част от полезните видове риби, които ни осигуряват витамини от групата B, витамин D, протеини.
10 храни, богати на ценния витамин B12
Джинджифил
Джинджифилът намалява умората чрез подобряване на кръвообращението и контрол на нивата на кръвната захар. Освен това, подправката също помага за подобряване на имунитета и ни прави по-устойчиви по време на настинки и грип.
Колко мазнини е здравословно да се ядат на ден?
Леща
Лещата е отлична за стабилизиране на кръвната захар, осигуряване на дълги часове ситост и повече енергия. Редовната ѝ консумация ни помага да поддържаме и добро ниво на желязо, което е важно, за да бъдем енергични.
Снимки: pexels