Снимка: istock
Вкусни рецепти с нахут
Ако не обичате да консумирате много месо или риба, веган сте или вегетарианец, може да си набавите важните мастни киселини и от растителни източници, като зеле, спанак, бобови растения. Нахутът като представител на семейство Бобови е чудесен за приготвяне на десерти, салати, супи, ястия. Той е богат на фибри, калий, протеини и витамин С и В6. Подобрява храносмилането, грижи се за здравето на сърцето, може да го включите и в диетата си. Какво може да си приготвите с него, вижте тук.
Пъстърва с печурки
Няма как да не ви предложим и рецепти с риба, тъй като е един от най-богатите източници на омега-3 мастни киселини. Рибата ни осигурява и витамини от групата В, витамин А, фосфор, калий, калций.
Запишете си рецептата:
Продукти:
Измитите и отцедени риби се овкусяват със сол и черен пипер. Нареждат се в намазнена с масло тавичка. Около тях се слагат нарязаните гъби. Поръсват се с магданоз, добавя се виното и разтопеното, но не вряло масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 – 50 минути. Още рецепти с риба може да видите тук.
Салата с пилешко месо
Пилешкото е едно от най-често консумираните меса, което когато искаме да си набавим омега-3 мастни киселини, можем да редуваме и с пуешко. Салатите приготвени с него винаги са вкусни. Можем да ползваме гърди, месо от бутче.
Да го комбинираме с авокадо, нахут, киноа, свежи зеленчуци... Да си приготвим здравословна порция, която да е богата на важни хранителни елементи. Ако все още нямате любима рецепта за салата с пилешко, вижте няколко наши предложения.