23 причини защо джинджифилът е суперхрана

Как ни помага да бъдем по-здрави

01.04.2020г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Той има пикантен вкус и обичаме да го добавяме към нашите рецепти пресен настърган или сушен. Джинджифилът – онази ароматна подправка, за която знаем, че е полезна за имунитета ни, затова винаги, когато се почувстваме неразположени, си приготвяме чай от джинджифил. Но той, оказва се, е много повече от това да добавя вкус на храните и напитките ни. Вижте 23 причини да го наричаме суперхрана и как ни прави по-здрави.

  • Има антимикробни свойства.
  • Съдържа противовъзпалителни агенти.
  • Помага за отхрачването при упорита кашлица.
  • Облекчава болките в гърлото.

Смути съставки за силна имунна система

  • Подпомага възстановяването при вирусни инфекции и настинка.
  • Намалява риска от развитието на рак.
  • Подобрява кръвообращението.
  • Намалява риска от сърдечни пристъпи.
  • Има естествени свойства за разреждане на кръвта.

5 билки при пролетна умора

  • Джинджифилът спомага за понижаване нивата на холестерола в кръвта.
  • Намалява риска от образуването на съсиреци.
  • Прочиства ефективно дебелото черво.
  • Намалява спазмите и газовете.
  • Облекчава гаденето и храносмилането.
  • Стимулира отделянето на храносмилателни сокове.

Подходяща диета при ревматоиден артрит

  • Спомага за облекчаването на дихателни проблеми, включително астма.
  • Намалява горещите вълни.
  • Облекчава възпалението при артрит.
  • Поддържа здрави бъбреците.
  • Подобрява метаболизма.
  • Джинджифилът съдържа калий, магнезий, фосфор, цинк, желязо, калций, витамини от групата В, както и витамини С, А, Е.
  • Грижи се за здравето на кръвоносните съдове.
  • Насърчава здравето на ноктите, косата и кожата.
Коментирай