Снимка: istock
Без значение дали купуваме готови маски за лице или си ги приготвяме сами у дома, искаме те да са максимално пречистени, да съдържат ценни съставки за нашата кожа. Чували ли сте за тапиока? Тя се получава от кореноплодното растение маниока.
Тапиока на прах съдържа нишесте, но няма глутен. Подходяща е за приготвянето на супи, сосове, смутита, печива, за диетични режими на хранене. Може да я закупите от аптеки, хранителни магазини, магазини за здравословни храни. Повече за общите ползи от тапиоката може да прочетете тук. Също така е чудесна и за домашните разкрасяващи маски за лице, тъй като подпомага стягането на кожата, действа антиоксидантно, намалява белезите от пъпчици, хидратира, освежава тена.
Вижте 2 рецепти, с които да поглезите кожата на лицето си.
Подхранваща маска с ягоди и тапиока
Необходими съставки:
Ягодите се намачкват на пюре и към тях се добавят останалите съставки. Маската се нанася на чиста и суха кожа и се оставя да действа около 10 минути.
След изплакване с хладка вода, може да нанесете подходящ крем. При добра поносимост може да правите маската 1-2 пъти седмично.
Антиоксидантна маска с чай от матча и тапиока
Необходими съставки:
Ако нямате матча, в кухненски робот може да смелите на фин прах листа зелен чай, какъвто имате. Всички съставки за маската се комбинират в купичка до получаването на гладка смес. Маската се нанася върху чиста и суха кожа. След 10-15 минути може да я измиете с хладка вода и да нанесете овлажняващ крем. Ако кожата ви се чувства добре след това, може да прилагате маската 1-2 пъти седмично.