Снимка: istock
2. Ексфолират кожата
Киселините в крушите имат ексфолиращи свойства. Те спомагат за освобождаването на кожата от мъртвите клетки и наслагванията от мръсотия и себум. Това стимулира обновлението на кожните клетки и нейното сияние, младост, еластичност и здрав вид.
3. Контрол на себума
Крушите потискат свръхсекрецията на себум, който е един от виновниците за запушвания и възпаления в порите на кожата. Плодът успешно третира мазната кожа, като балансира секрецията на мастните клетки. Може да се използва като средство за контрол на омазняването под формата на маски за лице три пъти седмично.
4. Потиска възпаленията и акнето
Крушите имат свойството да регулират омазняването. Това помага на кожата да се пребори с условията за възникване на акне и възпаления. Високата активност на мастните жлези създава среда за развитие на инфекции, което влошава акнето. Консумацията на круши стимулира и имунната система, което подобрява вида на кожата отвътре.
Знаете ли, че... при настинка трябва да хапваме круши?
5. Крушите спомагат за предотвратяване уврежданията на колагена
Колагеновият протеин е крехък. Неговият синтез в тялото, както и усвояването му намаляват с напредване на възрастта. Това намалява еластичността на кожата и създава условия за ранна поява на бръчки. Антиоксидантите и фибрите в крушите насърчават синтеза и усвояването на колагена, като същевременно предотвратяват разпада му в тялото.