8 алкални храни за повече здраве

Спомагат за намаляване на възпалението в организма

11.01.2022г. / 10 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка храна отделя киселина или основа, когато се усвоява, абсорбира и метаболизира в организма ни. Ако дадена храна отделя основа, то тя е алкална. Това се измерва с рН скала от 0 до 14, като за алкална се счита тази, която има pH над 7, а под нея се приема за кисела. Алкалните храни помагат на тялото ни да има повече енергия, действат противовъзпалително, спомагат за баланса на кръвното налягане, подобряват метаболизма, функцията на мозъка и други.

Добри примери за алкални храни са киви, моркови, магданоз, папая, лук, броколи, чушки, тиква, чесън, манго, авокадо, канела, люти чушки и други. Кои други може да добавите към ежедневното меню за повече здраве, вижте тук.

 

Коментирай