Снимка: istock
Някои храни се открояват по своите качества и състав над останалите. Заради богатото наличие на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри и други ценни микроелементи наричаме тези храни суперхрани. Не всички суперхрани задължително трябва да се ядат пресни. Можем да замразим някои от тях и да ги консумираме по-късно, за да запазим всичките им качества непокътнати.
Вероятно мислите, че замразените храни са вредни. Това не е така, ако го правите самите вие. Готовите продукти, пакетирани и предлагани в замразено състояние могат да бъдат потенциално не толкова здравословни. Това обаче зависи от добавките и примесите, които съдържат. Самото замразяване не прави храната вредна или недостатъчно полезна. Напротив. Замразяването може да помогне за удължаване срока на годност на пресните продукти, като запазва ценните вещества в тях.
Кои са суперхраните, които можете спокойно да съхранявате във фризера?
Вижте ги в галерията тук.