Снимка: istock
Кето храненето набира все повече популярност – при този режим приемането на въглехидрати е сведено до минимум, като това носи редица ползи за организма. Първоначално тази диета се е използвала от лекари, като метод за облекчение на симптомите на епилепсия. При кетогенното хранене тялото използва за гориво кетони, вместо въглехидрати.
Основните продукти, които са разрешени са месо, риба, яйца, авокадо, полезни мазнини, семена, ядки, както и зеленчуци, бедни на скорбяла. Никъде не виждате хляб, нали? Е, не е трудно да добавим няколко филийки вкусно изкушение, само че в кето вариант.
Ето и няколко рецепти за кето хляб:
Най-бързият нисковъглехидратен кето хляб без глутен
Необходими са ви:
Начин на приготвяне:
Покрийте с много лек слой масло квадратна купа (която е подходяща за микровълнова фурна). Изсипете всички съставки. Размесете добре, докато се получи хомогенна смес. Разстелете тестото. Поставете в микровълнова фурна за 1-2 минути (2 минути за 700-ватова фурна). Извадете, изчакайте да изстине и разрежете на 4 парчета. Сервирайте с бучка масло. Да ви е сладко!