6 причини да консумираме редовно кедрови ядки

Вкусни и полезни

14.10.2022г. / 06 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за кедровите ядки и най-често ги консумираме, когато приготвяме домашно песто. Те са подходяща добавка и за други сосове, ястия, салати, смутита. Кедровите ядки са изключително богати на важни за здравето хранителни вещества, сред които цинк, желязо, витамини Е, К, магнезий, протеини и други.

Както останалите ядки, така и кедровите ни осигуряват полезни мазнини, които ни дават ситост и енергия. Въпреки това, сякаш по-рядко се сещаме да ги добавяме към менюто си за разлика от останалите видове ядки. Вижте защо кедровите ядки не са за пренебрегване.

Още по темата:


Коментирай