Снимка: istock
Билките съдържат активни вещества, антиоксиданти, феноли, които имат невероятни свойства за здравето. Те се борят и с процесите, предизвикващи рак в клетките, намалявайки риска от възникването и разпространението му.
Подправки, които намаляват риска от рак
Някои билки имат особено изразено действие в тази посока. Ако искате да намалите риска от рак, можете да включите природните средства, които могат да са от изключителна полза за цялостното ви здраве.
Кои са най-мощните билки против рак?
Глухарче
Глухарчето е много полезно в превенцията на рак. То притежава активни съединения, намаляващи риска от възникването и разпространението му. Според учени, цитирани от healthdigest.com, активните вещества в глухарчето имат свойството да потиснат развитието на злокачествени изменения в клетките.
Риган
Риганът е чудесна подправка и билка, която има не само прекрасен вкус, но и множество полезни свойства. Едно от най-важните сред тях е потискането на раковите образувания. Това прави ригана много полезен в превенцията на рак.
Не само пречи на образуването на ракови клетки, но и на разрастването и разпространението им в съседни тъкани.
Магданоз
Магданозът е истинска природна магия. Той е много вкусен, полезен и притежава активни вещества, намаляващи риска от рак.
Витамини, които предпазват от рак
Активните съединения в магданоза имат свойството да потискат развитието на рак на гърдата, кожата, стомаха, дебелото черво и черния дроб, според изследвания, цитирани от healthdigest.com.
Джинджифил
Джинджифилът е още едно природно чудо, което заслужава място в храненето ви. Той съдържа активни вещества, намаляващи риска от рак. Сред най-мощните от тях е гингеролът.
Това е фенолно фитохимично съединение, което има феноменални качества по отношение на потискането на възпаленията, образуването на ракови клетки и изменения. Гингеролът намалява риска от хронични и дегенеративни заболявания.
Неща в дома ви, които вредят на здравето и ви разболяват
Невен
Невенът се откроява с прекрасни качества в превенцията на рак, особено рак на гърдата. Невенът може да се приема под формата на отвара, както всички останали споменати билки, но от него може да се прави и прясно изцеден сок. Той помага и при запек и лошо храносмилане.