7 причини да хапваме по-често кокосови орехи

Богати са на фибри

06.11.2023г. / 12 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичаме да хапваме ядките му като малка закуска между хранения, да го добавяме към десерти (здравословни включително) под формата на стърготини, защото има невероятно свеж вкус. Кокосовият орех! От ядката му се произвеждат кокосовото мляко и масло, а за кокосовата вода знаем, че ни помага винаги да сме добре хидратирани. 

Най-често купуваме кокосов орех под формата на стърготини. Ядката на кокоса има лека естествена сладост и редица ползи за здравето. Разбира се, важно е да купуваме качествен продукт, за да извлечем максимални ползи от него.

Вижте в галерията ни няколко причини да хапвате по-често кокосови орехи. 

Свързани статии

Коментирай