3 идеи за вечеря, която е полезна за здравето 

Направете си пълнени тиквички с киноа

15.05.2024г. / 16 12ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock


Паста с пиле, пармезан и лимон 

Ще ви трябват:

  • 250 г безглутенова паста (може и пълнозърнеста)
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин 
  • 1 кг пилешки гърди (или бутчета без кост и кожа)
  •  ½ ч. л. сол 
  • ¼ ч. л. смлян пипер 
  • 4 скилидки чесън
  • ½ чаша сухо бяло вино 
  • сок и кора от 1 лимон 
  • 10 ч. ч. нарязан пресен спанак 
  • 4 с. л. настърган пармезан

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете я и оставете настрана. Междувременно загрейте олио в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилето, солта и черния пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, докато месото стане готово (около 5-7 минути). Добавете чесъна и гответе, като разбърквате от време на време. Добавете виното, лимоновия сок и кората от лимон. Оставете да къкри. Малко по-късно свалете от огъня. Добавете спанака и сварената паста. Покрийте и оставете да престои, докато спанакът омекне леко. Разпределете количеството между 4 чинии и поръсете всяка порция с 1 супена лъжица пармезан.

Да ви е сладко! 

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 7 месеца )
Защо пастата трябва да е безгутенова? Само хора със здравословни проблеми ядат такива макарони! Направете си раздел за рецепти за хора с хранителни проблеми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 7 месеца )
Стрък лимонена трева, разполовена... Абе вие чувате ли се? Всеки божи ден си мечтая да сготвя нещо с лимонена трева и сто хиляди подправки, защото имам много време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар