Снимка: iStock
Супа с пиле и сладка царевица
Ще ви трябват:
Ако сте фенове на азиатската кухня, тази рецепта е точно за вас. За да си приготвите тази супа, първо загрейте олиото в тиган и леко запържете настъргания джинджифил и чесън за около 2 минути. Смесете царевичното брашно, заедно с 1 супена лъжица вода и разбъркайте в пилешкия бульон. Добавете ги в тигана заедно със соевия сос, сусамовото олио и сладката царевица. Разбъркайте добре и оставете да заври. Намалете котлона, добавете накъсаното варено пилешко месо и оставете да къкри за 10-ина минути, като през това време разбърквате често. Смесете яйцето с 1 супена лъжица вода. Добавете го в супата, като разбърквате с вилица, за да се получат „яйчени“ нишки. Подправете със сол и черен пипер и разпределете в две купи. Гарнирайте с пресен лук и ситно нарязана люта чушка.