4 рецепти за закуски, които ще ви помогнат да отслабнете по-лесно 

Започнете деня с летящ старт 

14.06.2024г. / 11 15ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бъркани яйца със сьомга, аспержи и козе сирене

Необходими продукти:

  • 1 с. л. масло 
  • 8 броя аспержи (почистени и нарязани) 
  • 8 яйца
  • 2 с. л. обезмаслено мляко 
  • 1⁄4 чаша натрошено прясно козе сирене 
  • 115 г пушена сьомга (нарязана)
  • сол и черен пипер на вкус 

Загрейте маслото в голям незалепващ тиган на среден огън. Когато е готово, добавете аспержите и гответе, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер. В голяма купа разбийте яйцата, заедно с млякото. Добавете и няколко щипки сол и черен пипер и ги сложете в тигана при аспержите. Намалете котлона до минимум и използвайте дървена лъжица, докато бъркате непрекъснато яйцата. Минута преди да са готови, добавете козето сирене. Свалете от котлона, когато яйцата са все още кремообразни и меки и сложете пушената сьомга.

Свързани статии

Коментирай