3 рецепти, които ще ви помогнат да намалите задържането на вода.Снимка: iStock
Загрейте фурната до 220 градуса. В средно голяма купа разбъркайте нарязания сладък картоф и лука, заедно с 1 с. л. олио, чесън на прах и 1/8 ч. л. сол. Разстелете върху голяма тава и печете за 15 минути. Междувременно добавете пилето и 1 с. л. горчица в купата. Когато зеленчуците се запекат, извадете ги от фурната и разбъркайте. Добавете пилето. Върнете във фурната и продължете да печете, докато зеленчуците започнат да покафеняват и пилето се сготви, (още около 10 минути). Извадете ястието от фурната и оставете да се охлади. Междувременно смесете заедно шалота, кленовия сироп, оцета и останалата 1 с. л. зехтин, 1 с. л. горчица и 1/8 чаена лъжичка сол. Когато пилето се охлади го накъсайте и сложете в купата с дресинга. Добавете зеленчуците, киноата и печените зеленчуци. Полейте с дресинга и поръсете със слънчогледови семки.