3 рецепти за протеинови десерти

Пригответе си сладка пица

01.03.2024г. / 11 21ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Плодова пица с тесто от овесени ядки 

Необходими продукти:

За блата:

  • 1 ½ ч. ч. фини овесени ядки 
  • 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно 
  • ½ ч. л. смляна канела 
  • ½ ч. л. сода за хляб 
  • ¼ ч. л. бакпулвер 
  • ¼ ч. л. сол 
  • 1 голямо яйце 
  • ⅔ ч. ч. кафява захар 
  • ⅓ ч. ч. зехтин  
  • ½ ч. л. ванилов екстракт 

За топинга: 

  • 230 г нискомаслено крема сирене
  • ½ ч. ч. нискомаслено кисело мляко 
  • 3 с. л. пресята пудра захар 
  • 1 ч. л. ванилов екстракт 
  • ¾ чаша нарязани ягоди 
  • 1 киви, обелено, разполовено и нарязано 
  • ¼ чаша боровинки 

Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете голям лист хартия за печене в малка кръгла тава. За приготвяне на блата: смесете овесените ядки, брашното, канелата, содата за хляб, бакпулвера и солта в средна купа. В друга купа разбийте яйцето, кафявата захар, олиото и 1/2 чаена лъжичка ванилия. Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, за да се комбинират. (Сместа ще бъде суха.) Обърнете тестото върху подготвения лист за печене и притиснете. Печете до златисто по краищата (около 20 минути). Оставете да се охлади до стайна температура. За да приготвите топинга: разбийте крема сиренето, киселото мляко, пудрата захар и ванилията в средно голяма купа до гладкост. Разпределете сместа равномерно върху охладената кора. Декорирайте с нарязани ягоди, киви и боровинки.

Свързани статии

Коментирай