Снимка: iStock
Плодова пица с тесто от овесени ядки
Необходими продукти:
За блата:
За топинга:
Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете голям лист хартия за печене в малка кръгла тава. За приготвяне на блата: смесете овесените ядки, брашното, канелата, содата за хляб, бакпулвера и солта в средна купа. В друга купа разбийте яйцето, кафявата захар, олиото и 1/2 чаена лъжичка ванилия. Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте, за да се комбинират. (Сместа ще бъде суха.) Обърнете тестото върху подготвения лист за печене и притиснете. Печете до златисто по краищата (около 20 минути). Оставете да се охлади до стайна температура. За да приготвите топинга: разбийте крема сиренето, киселото мляко, пудрата захар и ванилията в средно голяма купа до гладкост. Разпределете сместа равномерно върху охладената кора. Декорирайте с нарязани ягоди, киви и боровинки.