Снимка: iStock
Кейк с рикота и боровинки
Необходими продукти:
Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте форма за печене с хартия за печене. Разбийте гранулираната захар и маслото в голяма купа с електрически миксер на средно висока скорост до получаването на кремообразна смес. Разбийте яйцата едно по едно, докато се смесят напълно. Намалете скоростта на миксера и разбийте рикотата, лимоновата кора, 2 с. л. лимонов сок и ванилията, докато се смесят. Поръсете брашно отгоре, след това равномерно поръсете бакпулвер и сол върху брашното. Отново разбийте с миксер, но този път на ниска скорост. Добавете боровинките и внимателно ги разбъркайте в тестото. Прехвърлете в подготвената тава. Печете кейка, докато започне да покафенява по краищата (за около 1 час). Оставете да изстине за 20 минути. Извадете кейка от формата, добавете захарта и разбийте останалата 1 ч. л. лимонов сок до гладкост. Намажете кейка с глазурата.
Да ви е сладко!