Домашен душ гел с алое и етерични масла

Само с натурални съставки, полезни за кожата

08.06.2024г. / 21 46ч.
Илияна Николова
Домашен душ гел с алое и етерични масла

Ако искате кожата ви да е едновременно добре почистена, подхранена, хидратирана, но и да не бъде раздразнена, значи употребата на фабрични измиващи средства не е за вас. Една прекрасна идея да направите всички тези чудесни неща с кожата си, без да я подлагате на раздразнения, сърбеж, сухота и зачервяване е да си приготвите домашен душ гел с естествени съставки.

Съставките в домашния душ гел, който ще ви предложим, са гел от алое вера, етерични масла, течен кастилски сапун, витамин Е в маслена форма, глицерин. Всички те имат невероятно полезни свойства за кожата. Правят я мека, гладка, дълбоко хидратирана и подхранена, като същевременно не причиняват раздразнения и кожни проблеми, наблюдаващи се при употребата на готови измиващи средства.

Съставки на домашния душ гел:

  • 1 чаша течен кастилски сапун;
  • 1 чаша гел от алое вера;
  • 10 капки масло витамин Е (от капсули);
  • 2 супени лъжици глицерин; 
  • До 30 капки бленд от етерични масла по ваш избор.

Свързани статии

Можете да изберете каквито масла искате в зависимост от вкуса ви за аромат и мирис. Едни от най-подходящите в случая са евкалипт, мента, кипарис, розмарин, лимон, лайка, лавандула, ванилия, пачули, грейпфрут.

Смесете всички съставки заедно в купа, като разбърквате внимателно, така че сапунът да не се разпени прекалено. Прехвърлете в подходящо шише с помпичка за лесна употреба. Ако не разполагате с такова, можете да използвате добре изплакнато шише от стар душ гел с дозатор, което се стиска лесно.

Използвайте домашния душ гел по същия начин, както фабричните, но се радвайте на ползите му за кожата, без да се притеснявате от проблеми, сухота, усещане за опъване или различни кожни раздразнения.

Коментирай