Как да си направим термозащита за коса с кокосово масло

За здрава и бляскава коса

06.06.2024г. / 05 30ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако използвате сешоар за косата си, значи определено се нуждаете от термозащита, за да предпазите косъма от вредното влияние на горещата струя. А ако използвате и други нагряващи уреди за оформяне на прическата си, употребата на термозащита става още по-задължителна, ако искате да запазите косата жизнена, здрава и бляскава.

За целта можете да си приготвите превъзходна домашна термозащита, вместо да купувате готовите фабрични варианти. В домашната смес, която можете да си направите сами вкъщи, се съдържат единствено природни съставки. Те имат дълбока и мощна подхранваща, хидратираща и изглаждаща природа, която ще предпази косата ви и същевременно ще я направи по-красива от всякога.

Свързани статии

Съставки на домашната термозащита:

  • 1 чаена лъжица кокосово масло, разтопено;
  • 2 чаени лъжици масло от сладък бадем; 
  • 2 чаени лъжици балсам по ваш избор;
  • 1 чаша дестилирана вода;
  • 10 капки етерично масло по ваш избор според предпочитанията към аромата.

Разтопете кокосовото масло. Смесете го заедно с всички останали съставки в подходящо шишенце със спрей накрайник. Разклатете добре, като правите това преди всяка употреба. Пръскайте косата, докато е влажна преди да сте приложили сушенето със сешоар. Ако използвате нагряваща преса или маша за коса можете да приложите термозащитата както на влажна, така и на суха коса преди да пристъпите към нагряване.

Свързани статии

Коментирай
Свободно време