Трикове за бръснене, предотвратяващи порязване

За винаги мека и гладка кожа без рани

30.05.2024г. / 13 30ч.
Илияна Николова
Трикове за бръснене, предотвратяващи порязване

Бръсненето е един от най-лесните и бързи начини да обезкосмите окосмените си зони. Този метод оставя кожата мека и гладка, и въпреки краткотрайния си ефект, бръсненето е един от предпочитаните начини да премахнете нежеланото окосмяване.

Но бръсненето крие риск от порязване, което може да причини дискомфорт и нежелано кървене. За да избегнете този риск, има някои трикове против порязване, които можете да използвате при бръснене. Ето какви са те.

Винаги нанасяйте достатъчно пяна или гел 

Доброто смазване на кожата осигурява качествено сцепление между острието и кожата. Това ще намали риска от порязване и ще остави кожата ви гладка и мека.

Бръсненето на сухо е забранено 

Не само че трябва да нанасяте достатъчно продукт за бръснене, но и в никакъв случай не трябва да довършвате на сухо местенцата с пропуснати косъмчета. Много жени го правят, защото вече са измили пяната и не нанасят наново, за да довършат пропуснатото. Това е грешка, която крие риск от порязване.

Винаги ново острие 

Ако забележите, че острието на самобръсначката е затъпено, веднага го сменете. Бръсненето с притъпено острие крие много по-голям риск от порязване, защото предполага натискане и повтаряне на едни и същи зони.

Свързани статии

Изберете качествена самобръсначка 

Може да ви се иска да спестите пари от скъпи самобръсначки, защото смятате, че няма значение каква точно ще вземете, но това не е така. Еднократните самобръсначки са по-евтини, но изработката им не е ергономична и не осигурява нужната защита така, както по-скъпите модели. Ако искате да се радвате на мека и гладка кожа без порязване, избягвайте употребата на еднократни самобръсначки.

Винаги ексфолирайте кожата преди бръснене 

За да намалите риска от порязване, е добре преди всяко бръснене да прилагате скраб за тяло. Отстраняването на мъртвия слой клетки върху кожата, наслагванията, замърсяванията прави кожата допълнително по-гладка, което улеснява бръсненето и намалява риска от порязване и раздразнения. Ако ексфолирате редовно, това ще намали и появата на зачервяване и пъпчици след бръснене.

Коментирай