Как да използвате грейпфрут за отслабване

Защо този цитрус е полезен за топене на мазнини

05.06.2024г. / 10 24ч.
Илияна Николова
Как да използвате грейпфрут за отслабване

Грейпфрутът е сред най-полезните плодове. Той съдържа огромни количества витамин С, антиоксиданти и фибри, като същевременно е беден на захари. Горчивият му цитрусов вкус оставя усещане за свежест. Бедността му на калории в комбинация с всички прекрасни хранителни вещества, които съдържа, прави грейпфрута едно от най-добрите средства за отслабване.

Как да използвате грейпфрут за отслабване и ускоряване на метаболизма?

Сок от грейпфрут 

Прясно изцеденият сок от грейпфрут сутрин на гладно е начин да стимулирате обмяната на веществата и топенето на мазнините. Пийте по една чаша фреш от грейпфрут всяка сутрин на гладно за най-добри резултати.

Вода с грейпфрут 

Ако фрешът от грейпфрут ви е твърде наситен и дразни стомаха ви, можете да го заместите с вода с грейпфрут. Тя има не по-малко полезни качества, от които да се възползвате. Налейте 1 литър вода в кана. Нарежете пресен грейпфрут в нея и оставете да престои една нощ в хладилника. Плодът ще насити водата с ценните си вещества и минерали. На сутринта просто изпийте една чаша от водата. Правете това всяка сутрин на гладно.

Свързани статии

Топяща мазнините напитка с грейпфрут 

Изцедете сока от един грейпфрут. Смесете го с малко вода, 2 чаени лъжици ябълков оцет и 1 чаена лъжица мед. Разбъркайте много добре и изпийте сутрин отново на гладно. Тази вълшебна напитка ще ускори метаболизма и топенето на мазнините, като ще ви помогне в отслабването и поддържането на теглото.

Добавяйте грейпфрут към ястията с месо 

Печеното месо си отива прекрасно с пресен грейпфрут. Можете да добавяте грейпфрут и към салати с месо и зеленчуци. Можете също да го печете заедно с месото. Това ще му придаде прекрасен аромат и вкус, и ще го насити с ценните вещества от плода. Грейпфрутът си отива особено с пилешко, пуешко, заешко, свинско месо.

Коментирай