5 вечерни навика за красива кожа на сутринта

Не забравяйте нощните маски за хидратация

03.06.2024г. / 14 08ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Една от надеждите на жените вечер преди лягане е да се събудят на сутринта с освежена, тонизирана кожа, по възможност без торбички под очите, тъмни кръгове и вдълбани назолабиални бръчки. За да не се случват тези мрачни картини е важно да полагаме редовни грижи за кожата на лицето и шията. Ето кои са задължителните 5 вечерни навика за красива кожа.

Не пропускайте доброто почистване и козметиката

Серум и хидратиращ крем за лице плюс околоочен крем е нещо като света троица за грижа за кожата, както през деня, така и през нощта. Но дори и да пропуснете серума, хидратиращия крем не го забравяйте. Той е дори по-важен за нанасяне вечер, защото ще може да работи цяла нощ. Почистването на лицето също е задължително, ако искате да се събудите с нежна и гладка кожа.

Свързани статии

Периодично слагайте нощна маска за лице

Дневните маски за лице са много полезни за грижата за кожата, но не забравяйте и за нощните маски. Козметичните брандове се надпреварват да предлагат все по-богати на витамини и антиоксиданти маски за лице, които освежават и подхранват кожата. Нощните маски са прекрасен вариант за грижа за красотата, защото те действат през цялата нощ, а не както дневните маски само за 10-20 минути.

Овлажнявайте въздуха през нощта

Ако имате овлажнител вкъщи, използвайте го, независимо дали е зима или лято. Овлажняването на въздуха спомага и за по-добрата хидратация на кожата на лицето. Хидратирайте кожата допълнително като пиете достатъчно вода. По възможност избягвайте алкохола късно вечер, защото той дехидратира и ще допринесе за подпухването на лицето ви на сутринта. По-добре чаша вода или чаша билков чай, отколкото вино или по-силен алкохол.

Свързани статии

Спете по гръб

Позицията, в която спим е много важна за вида на кожата ни. Ако обичате да спите по гръб, може би вече сте го разбрали, а ако ли не – опитайте се да се приучите към тази поза. Позицията предпазва кожата на лицето от нейното прекалено опиране в калъфката на възглавницата и съответно нейното мачкане в продължение на часове.

Свързани статии

Медитирайте за 5 минути

Нито една бюти рутина няма да освежи кожата ви, ако съзнанието е претоварено с грижи и тревоги. Колкото и да е трудно понякога да успокоим ума, много е важно да го направим непосредствено преди да се отдадем на съня. Медитацията за няколко минути вечер ще помогне да имаме пълноценна почивка от поне 6-7 часа, да успокоим съзнанието и галопиращите мисли, а това от своя страна ще предотврати уморения и повехнал вид на кожата ни.

Свързани статии

Коментирай