Как да изберете идеалния панталон според фигурата 

Вижте кой е подходящ за вас 

20.06.2024г. / 17 33ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако често пазарувате онлайн, със сигурност ви се е случвало да се изненадате от начина, по който ви стои дадена дреха, когато поръчката пристигне. Но дори и в магазина, преценката ви може да бъде неточна и да се окажете с още един панталон, който просто ще остане в гардероба. Как да избегнете това? Първо определете формата на тялото си и вижте кой панталон ще ви отива най-много, ако имате:

I-форма 

Вие сте слаби и може да опишете фигурата си като момчешка, така че за вас е необходимо да създадете малко извивки. Можете да направите това с помощта на плисета и набори около талията, или пък детайли около бедрата. Носете светли или шарени панталони, които да фиксирате с тънък или по-широк колан.

V-форма 

Ако сте с такава форма, то вие имате по-широки рамене, в сравнение с ширината на бедрата, така че вашата задача е да балансирате силуета. Можете да постигнете това с помощта на панталон с широки крачоли и да добавите детайли около бедрата (като цветен принт или шарки), ако искате да ги направите да изглеждат по-закръглени.

Свързани статии

H-форма 

Вие имате приблизително еднаква ширина на раменете и бедрата, но нямате дефинирана талия, така че можете да „подобрите“ визуално формата на тялото си с прав панталон. Може да откриете, че разтегливите материи ви стоят по-добре, тъй като формата на дупето ви може понякога да кара панталоните ви да висят. А еластичните материи ще издължат силуета ви и ще придадат по-голяма дължина на краката ви.

Обърнато V

Вашите бедра са по-широки от раменете, но имате ясно изразена талия. За да подчертаете предимствата на тялото си, потърсете форми, които имат леки кръпки или неравности, за да балансират бедрата ви. Носете панталони в по-тъмен цвят, като ги съчетаете с горна част в по-светъл нюанс или с шарки. Така ще привлечете вниманието нагоре. Широкият колан на талията може да бъде страхотна идея, която да ви помогне да уравновесите силуета.

X-форма 

Раменете и бедрата ви са балансирани и имате дефинирана талия. Моделите панталони с широки колани на талията ще улеснят обличането и стила ви. Правите панталони или моделите, които са леко разкроени също са подходящи за вас.

Свързани статии

O-форма 

Коремът ви изпъква и той е най-широката част от горната част на тялото ви. За вас са подходящи панталоните в стил „slim fit“, тъй като можете да ги носите с по-дълги блузи и туники, като същевременно не изглеждате претрупани от плат. Помислете за закупуване на панталони в секцията за бременни, тъй като те ще имат по-малко плат около бедрата и долната част, но няма да стоят и „врязани“ около ханша и талията ви. Тъй като носите по-дълги горнища, никой няма да знае, че това е вашата тайна за безупречен вид.

8-форма 

Хълбоците и раменете ви са доста балансирани с дефинирана талия, но имате „висок“ ханш. Отново по-широкият колан на талията може да помогне при проблеми с прилягането. Потърсете прав модел панталон или такъв, който се стеснява към края.

За по-ниските дами

Без значение каква е формата на тялото ви, изберете модели панталони Slim leg, като имате предвид те да са с най-голямата възможна дължина (без да се влачат по земята). Това ще удължи ръста ви и ще направи краката ви да изглеждат по-дълги. Твърде многото плат не е подходящ за вас, така че внимавайте с обема.

Свързани статии

Коментирай
Свободно време