5 от най-добрите натурални масла за стягане на кожата 

Маслото от гроздови семки е подходящо за мазна кожа  

21.06.2024г. / 05 00ч.
Мария Василева
Етеричното масло от гроздови семки е чудесен избор за кожа, склонна към акне.Снимка: iStock

Етеричното масло от гроздови семки е чудесен избор за кожа, склонна към акне.Снимка: iStock

Ако търсите по-натурална грижа за вашата кожа, етеричните масла са чудесен избор, тъй като са заредени с полезни свойства. Те съживяват клетките на кожата и ги предпазват от увреждане от свободните радикали. Етеричните масла помагат и за свиването на порите, което на свой ред прави кожата по-гладка и безупречна.

Кои от тях можете да използвате, за да стегнете кожата? 

Масло от розмарин

Розмаринът е магическа билка, тя е красива и ароматна. И когато се използва локално, може да бъде невероятно добра за вашата кожа. Чистото етерично масло от розмарин има антимикробни и противогъбични свойства, което го прави идеално за подмладяване на повехнала или безжизнена кожа. Това е едно от най-добрите етерични масла за стягане на кожата, тъй като ѝ помага да бъде по-стегната. То може значително да повиши влажността в кожата, което го прави идеалното етерично масло за всеки тип кожа и най-вече за по-суха.

Масло от чаено дърво

Поради своите противовъзпалителни и противогъбични качества, етеричното масло от чаено дърво може да се използва като част от домашно лечение на акне. То помага в битката срещу стареенето и придава на кожата ви свеж, сияен тен. Чистото етерично масло от чаено дърво е отлично за мазна или склонна към акне кожа, въпреки че може да се използва за всеки тип кожа. То помага за подобряване на здравето на кожата ви, тъй като я подхранва и ревитализира.

Масло от лимон

Лимоните са с високо съдържание на витамин С, което прави етеричното масло от тях добър избор за стягане на отпусната кожа. Витамин С засилва антиоксидантните свойства на кожата. Ето защо, лимоновото масло е често срещана съставка в продуктите за грижа за кожата, тъй като помага за изсветляване на тона. То може да намали и да повлияе на предотвратяването на признаците на стареене на кожата, като я поддържа здрава и млада за по-дълго време. Лимоновото масло действа като „усилвател“ на проникването на продуктите за грижа за кожата.

Свързани статии

Масло от жасмин 

То се извлича от цветовете на рода храсти, произхождащи от тропическите региони (Jasminum sambac). Има сладък и екзотичен аромат, който често се използва в ароматерапията за намаляване на тревожността. Основното му предимство за стареещата кожа е насърчаването на кръвообращението. Етеричното масло от жасмин съдържа съединения (като бензилацетат, цис-3-хексенол и линалол), които спомагат за увеличаване на кръвообращението в кожата, насърчавайки усвояването на повече витамини и хранителни вещества.

Това може да увеличи обмяната на клетките на кожата и да придаде на кожата ви по-ярък и по-младежки тен. Етеричното масло от жасмин е ефективно против стареене, тъй като съдържа: антиоксиданти, които помагат за предотвратяване и възстановяване на увреждане на ДНК от фактори на околната среда като UV радиация, замърсяване и дим. То притежава и свойства за регенериране на клетките на кожата, които помагат за намаляване на бръчките и други признаци на стареене.

Свързани статии

Масло от гроздови семки 

Етеричното масло от гроздови семки се извлича от семената на гроздето и е лек, немазен овлажнител. Освен това има лек орехов аромат. Неговата бързо абсорбираща се, лека текстура го прави идеален избор за мазна кожа, тъй като няма да остави никакви мазни следи.

За стягане на кожата това масло е отличен избор, защото съдържа: витамини А и Е, които спомагат за регенерирането на клетките на кожата и намаляват появата на бръчки; полифеноли, които помагат за защита на кожата от увреждане на околната среда; линолова киселина, която помага за стимулиране на производството на колаген и поддържа кожата еластична.

Етеричното масло от гроздови семки е чудесен избор за кожа, склонна към акне, тъй като има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които помагат да се предпази кожата от обриви.

Свързани статии

Коментирай