Хитри трикове против червило по зъбите

Мъдри съвети за винаги бели зъби въпреки наситеното ви червило

19.07.2024г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Как да избегнете петната от червило? Снимка: istock

Как да избегнете петната от червило? Снимка: istock

Червилото е незаменима част от грима за много жени. Задържането му по устните обаче е предизвикателство, което понякога е трудно за преодоляване. А когато носите червило с наситен цвят, особено червен, зацапването на зъбите е много вероятно. Рискът нараства още повече, ако червилото е по-мазно и с гланцов ефект. Как тогава да се справите с този неприятен проблем?

Ето някои хитри трикове против червило по зъбите. 

1. Оближете пръста си след нанасяне 

Един много лесен и мъдър трик против червило по зъбите е намаляването на излишното му количество при нанасяне върху устните. Този проблем се решава лесно, като след нанасяне на червилото оближете пръста си леко и внимателно. Това движение ще отнеме излишното количество, особено по вътрешния ръб на устните, който крие най-голям риск от разпространяване на червилото по зъбите. 

Свързани статии

2. Предварителен контур с молив 

Още един чудесен трик е да очертаете контура на устните с молив преди да нанесете червилото. Ако не искате моливът да е забележим и открояващ се, използвайте същия цвят, като червилото. Твърдата и суха консистенция на молива за устни ще предотврати изцапването на зъбите, дори да носите ярко и гланцово червило. 

3. Попийте с хартия 

Друг много хитър и мъдър трик е да използвате хартиена кърпа или салфетка, с която да попиете много леко и внимателно излишното количество червило. Направете го веднага след нанасяне без да натискате и да движите салфетката, за да не изтриете червилото прекалено много. Достатъчно е леко да потупате няколко пъти на рисковите места близо до вътрешния ръб на устните. 

Свързани статии

Коментирай