5 начина да хидратираме боядисаната коса

Полезни съвети за красива боядисана коса

01.07.2024г. / 16 37ч.
Илияна Николова
Идеи как да хидратираме косата. Снимка: istock

Идеи как да хидратираме косата. Снимка: istock

Боядисаната коса се изтощава с времето. Косъмът изсъхва, става чуплив и податлив на цъфтеж, накъсване, разслояване. Колкото по-дълго третирате косата, толкова по-голяма става вероятността тя да изгуби цялостния си блясък, свежест, здрав вид. 

Как да хидратирате и подхраните боядисаната коса, така че да възвърнете жизненото ѝ състояние? 

Ето няколко прекрасни природни грижи, с които да допринесете за по-дълбокото хидратиране и възстановяване на косъма. 

Арганово масло 

Аргановото масло е пълно с антиоксиданти, които намаляват уврежданията и стимулират регенерирането на клетките в косъма. Редовното му прилагане след измиване без изплакване подхранва косъма в дълбочина и подпомага изглаждането на структурата му. 

Бадемово масло 

Бадемовото масло е наситено с протеини и витамин Е, които в комбинация правят косъма значително по-силен. Полезно е и против накъсване и цъфтеж. Прилагайте го по същия начин след измиване на влажна коса без да изплаквате. 

Свързани статии

Зехтин 

Зехтинът е прекрасен за подхранване и хидратиране на боядисаната коса. Той е богат на протеини и омега-3 мастни киселини, които проникват дълбоко в косъма и помагат за изглаждането на накъсаните и цъфтящи краища.

Нанесете малко количество зехтин между пръстите си, като масажирате предимно краищата или от средата на косъма до върха. Избягвайте да прилагате зехтин в корените, защото ще утежни косата ви и ще я направите да изглежда мазна. 

Кокосово масло 

Кокосовото масло също е прекрасен избор за боядисаната коса. То приглажда текстурата, влияе положително против уврежданията от третирате, хидратира и внася мастни киселини много дълбоко в косъма. Кокосовото масло също е добре да се нанася в малки количества предимно върху краищата без отмиване. 

Изплакване с оризова вода 

Сварете една чаша ориз в един литър вода. Прецедете водата и оставете да изстине до стайна температура или да е леко топла. Изплаквайте косата с тази смес след всяко измиване.

Оставяйте оризовата вода  да изсъхне върху косъма. Оризът притежава фантастични подхранващи вещества, които допринасят за връщането на жизнеността на косата. 

Свързани статии

Коментирай