11 начина да прикриете целулита през лятото

И да бъдете по-уверени в себе си

02.07.2024г. / 10 22ч.
Мария Василева
Има начини да прикрием целулита. Снимка: istock

Има начини да прикрием целулита. Снимка: istock

Спокойно можем да кажем, че обещанията за отслабване преди лятото са абсолютната класика. Ако все пак някакси сте усели да осъществите тази ваша цел – то тогава – честито! Ако ли пък не, вместо да си блъскате главата и да изпадате в паника, в следващите редове ще ви споделим няколко спешни мерки, с които ще можете да прикриете целулита. Ето ги и тях:

Запазете си час за масаж 

Включете в графика си час за масаж, за да подобрите кръвообращението и да придадете на кожата си здрав вид. Редовните масажи са фантастични, дори ако си направите само сухо четкане у дома или нежен масаж с масло или лосион след душ. Въпреки това, за пълен ефект, опитайте с апаратен масаж, масаж с вендузи или ръчен лимфен дренаж.

Макар и малко по-агресивни, тези масажни техники имат за цел да детоксикират тялото ви. След масаж масажистът ще ви напомни също така да пиете много вода. 

Пийте много вода 

Когато сте дехидратирани, целулитът ви е по-изразен. Той се разкрива най-вече в зоните на дупето и краката. Ето защо се уверете, че пиете много вода. Добра цел е да пиете поне по осем чаши вода на ден. Течностите ще помогнат на кожата ви да изглежда с малко по-малко трапчинки, позволявайки й да се възстанови и да бъде по-еластична. 

Носете оформящо облекло 

Различните оформящи дрехи могат драстично да подобрят текстурата на целулита и да му придадат по-гладък и по-естетически приятен вид. Клиновете са чудесен начин лесно да скриете целулита. Не всички клинове обаче са еднакви. Клинове за отслабване са по-подходящи за намаляване на трапчинките и гънките, които причиняват целулита.

Тези видове клинове със сигурност ще ви осигурят необходимата компресия чрез разтеглива и плътна материя. И когато става въпрос за дрехи, опитайте се да стоите далеч от по-светлите нюанси. Вместо това носете тъмни цветове. 

Носете черно

Черното е секси и най-спокойно можем да го определем като „отслабващ“ цвят за всеки. Но този цвят върши чудеса и за скриване на целулита. Независимо дали става въпрос за рокля по тялото, дълъг клин или бански, черното и тъмните нюанси прикриват неравните зони около бедрата и дупето. 

Вземете си парео или шал 

Пареото се счита за истински хамелеон сред дрехите. Затова не забравяйте тази универсална „дреха“ у дома, когато отидете на плажа, защото с нейна помощ можете умело да прикриете целулита и никой дори няма да заподозре, че е нещо повече от "просто" моден аксесоар. Алтернатива на пареото е по-голям шал или бански, удължен в мини пола.

Свързани статии

Използвайте зехтин

Зехтинът има подобен ефект на крема за автобронзиране. Той придава на кожата блестящ и копринен вид. Осигурява влага, не омазнява и попива добре.

Носете тънък чорапогащник

Тънките, качествени копринени чорапогащници също могат да бъдат ваши съюзници в борбата с целулита. През лятото носете тънки чорапогащници цветове на кожата (изберете нюанс, който най-добре отразява тена на кожата ви). Те не само правят целулита по-малко видим, но и оформят краката и дупето.

Нанесете автобронзант

При жените със светла кожа целулитът може да изглежда още по-видим. По-тъмните тонове на кожата всъщност са много по-добри при скриването на целулита, така че можете да използвате това във ваша полза. Нанасянето на автобронзант може временно да намали появата на целулит. За най-добро покритие нанесете вашия лосион за автобронзиране върху зоните, където целулитът е най-забележим. 

Нанесете стягащи кремове 

Стягащите кремове всъщност минимизират целулита - макар и само временно. Някои продукти съдържат съставки като екстракт от грозде, гъби шийтаке, масло от ший и пшенични протеини, които стягат кожата. 

Изпълнявайте упражнения за долната част на тялото 

Изпълняването на редовни упражнения също може да намали появата на целулит. Като развиете стегнати мускули, вие гарантирано ще стегнете кожата си. Въпреки че има много начини, по които можете да тонизирате мускулите си, заложете на упражнения за долната част на тялото, като клякания и напади, за да се насочите директно към проблемните зони с целулита. 

Бъдете уверени в себе си

И накрая, бъдете уверени в собствената си кожа и в тялото си! Бъдете нежни с него и обичайте извивките си! Въпреки че целулитът може да бъде труден за премахване, особено когато генетиката играе роля, никога не му позволявайте да ви разочарова или да ви накара да се чувствате по-малко красиви. Вие сте единствени по рода си, така че бъдете такива! 

Свързани статии

Коментирай