Важни съставки в лятната козметика за кожата

Грижат се за нейните здраве и красота

17.07.2024г. / 05 00ч.
Михаела Лазарова
Съставки в лятната козметика за кожата. Снимка: istock

Съставки в лятната козметика за кожата. Снимка: istock

Лятото е тук и знаем, че грижата за кожата и козметичните продукти, които ползваме се променят. Излагането на слънце и влага може да нанесе щети върху кожата ни, ето защо тя се нуждае от определени съставки. Поява на пигментни петна, бръчки, вял тен, дехидратация... През лятото кожата на лицето и тялото ни се нуждае от специални грижи.

Вижте някои от суперсъставките в козметиката, с които да я поглезите. 

Витамин С

Този антиоксидант е основна съставка за лятна грижа за кожата. Не само че подобрява тена на кожата, но също така помага за избледняването на слънчевите петна и хиперпигментацията. Витамин С е мощен антиоксидант, който повишава синтеза на колаген, подобрявайки външния вид на фините линии и бръчки, сочат изследвания.

Освен това помага за защита на кожата от оксидативен стрес, причинен от UV лъчите. Витамин С бива добавян към маски за лице, кремове, лосиони, серуми.

Свързани статии

Ниацинамид

Той е познат още като витамин B3 и е универсална съставка, която предлага набор от ползи за кожата. Помага за подобряване на външния ѝ вид, за минимизиране на разширени пори, фини линии, неравномерен тен на кожата, бръчки. Ниацинамидът е водоразтворим витамин, който работи с естествени вещества в кожата, за да подобри цялостното ѝ здраве и външен вид.

Алое Вера

Любимото алое подхранва кожата ни в дълбочина през летния сезон. Той има силно успокояващо и хидратиращо действие. Допринася за облекчаване на раздразнената кожа след излагане на слънце и подмладява кожата.

Алое вера е част от състава на разнообразни продукти в грижа за кожата на лицето и тялото, като маски, кремове, лосиони и други, предлага се и самостоятелно като гел.

Свързани статии

Розова вода

Розовата вода се използва от векове заради нейните охлаждащи, успокояващи и противовъзпалителни свойства върху кожата. Помага за балансирането на нейното pH, което може да бъде нарушено от промените в температурата и влажността през летните месеци.

Розовата вода може да се нанася директно върху кожата, да се добавя към домашни маски за лице, да закупите продукти, обогатени с нея. Останалите флорални води също са чудесна лятна грижа за кожата. Примери за такива може да видите тук.

Хиалуронова киселина

Кожата ни се нуждае от нея през всеки сезон. Хиалуроновата киселина има способността да задържа влагата, като поддържа кожата хидратирана и плътна. Тя е особено полезна през летните месеци, когато кожата ни е изложена на интензивна топлина и слънце, което може да причини дехидратация.

Свързани статии

Коментирай