Безотказни начини да стегнете корема след раждане

Плосък корем след бременността – ето как

17.07.2024г. / 13 57ч.
Илияна Николова
Има ефективни начини да стегнете корема бързо. Снимка: istock

Има ефективни начини да стегнете корема бързо. Снимка: istock

Връщането на стройната фигура след раждането е едно от най-големите предизвикателства за всяка бременна жена. А в цялото това предизвикателство стягането на корема е и най-труднопостижимо. Но пък не е невъзможно. Стига да знаете кои са правилните стъпки и начини да стегнете корема и да не се отказвате, няма невъзможни неща. Кои са безотказните начини да стегнете корема след раждането?

Правете тренировки за цяло тяло 

Много жени грешат, като правят само коремни преси и очакват някакъв резултат. Когато той не настъпи в задоволяващите граници, в които очаквате това да се случи, рискът да се откажете е голям. Вместо да правите стотици коремни преси без особен резултат, тренирайте цялото си тяло. Когато развиете мускулатурата на цялото тяло, това ще помогне за цялостното топене на мазнините.

Колкото по-стегнати и развити са мускулите ви, толкова по-бързо и качествено тялото ви ще гори мазнините. А това ще се отрази на корема. Много упражнения за цяло тяло или насочени специфично към горната, респективно долната част на тялото оказват огромно влияние и върху корема.

Правете кардио

Кардиото трябва задължително да присъства в режима ви. Аеробните упражнения, при които ускорявате пулса си за известен период от време забързва топенето на мазнините. Това се отразява положително върху топенето и на коремните мазнини. В комбинация със силовите упражнения, които правите, кардиото ще помогне за стягане на корема.

Свързани статии

Включете повече протеини

Здравословните протеини са важни за топенето на мазнините, включително на корема. Те спомагат за изграждането на мускулна маса, както и ускоряват процеса на изгаряне на излишната мастна тъкан. Освен това дават много енергия и притъпяват внезапния глад. Източниците на чисти и здравословни протеини са постното нетлъсто месо, рибата, яйцата, бобовите.

Пийте повече вода

Водата е важна за разграждането на мазнините и стягането на кожата, включително на корема. Добре хидратираната кожа е по-податлива, еластична и способна да възвърне свежия си и стегнат вид. Водата ускорява и улеснява обмяната на веществата, което е есенциално за топенето на мазнините.

Масажирайте с хидратиращи масла

Масажирането и ексфолирането на кожата на корема спомага за стягането на кожата. Можете да използвате кокосово, какаово масло, масло от ший, както и етерично масло от бадем, лавандула, цитруси. С тяхна помощ можете да си правите масажи и ексфолиращи смеси, с които да стимулирате разграждането на мазнините и стягането на кожата на корема след раждане.

Свързани статии

Коментирай