3 хитри домашни начина да премахнете петната по зъбите

Почистване и избелване на зъби лесно вкъщи

17.07.2024г. / 13 06ч.
Илияна Николова
Всеки мечтае за красива усмивка. Снимка: istock

Всеки мечтае за красива усмивка. Снимка: istock

Жълтите петна по зъбите и плаката са нещо, което определено не искате да виждате, когато се усмихнете. Затова търсим лесни домашни начини да почистим петната и да избелим зъбите.

Белотата на зъбите е предизвикателство, особено ако пушите, пиете кафе, червено вино или често консумирате оцветяващи храни, като например червено цвекло. Някои хора имат склонността да образуват повече плака и петна по зъбите от други, което прави поддържането на бялата усмивка още по-трудно.

Преди да прибегнете към чести стоматологични процедури за избелване, които са не само скъпи, но и агресивни към емайла, вижте как можете да премахнете петната по зъбите с домашни натурални средства. Ето 3 хитри домашни начина да премахнете петната по зъбите. 

Алое вера и етерично масло от портокал 

Тази комбинация има страхотни избелващи свойства, като същевременно премахва жълти и кафяви петна по зъбите, както и плака. Смесете 2 супени лъжици гел от алое вера с 10 капки етерично масло от портокал. Разбъркайте и втрийте сместа в зъбите с помощта на четка. Масажирайте нежно с лек към среден натиск в продължение на 10 минути. Изплакнете с хладка вода. Повторете при нужда. Правете тази процедура всяка вечер за най-добри резултати.

Свързани статии

Паста с канела и сода 

Смесете 2 супени лъжици кокосово масло, 1 чаена лъжица канела на прах, ½ чаена лъжица сода за хляб и 2 супени лъжици пресен лимонов сок. Разбъркайте добре всички съставки до получаване на гладка паста. Втрийте с помощта на четка и масажирайте около 10 минути. Тази процедура не трябва да се прави всеки ден, защото съдържа по-агресивни съставки. Можете да я прилагате три пъти седмично.

Паста с плодове и зеленчуци, съдържащи витамин С и киселини 

В блендер смесете ½ портокал, ½ домат, 1 шепа ягоди. Тези плодове и зеленчуци съдържат киселини и изобилие от витамин С. След като получите гладка паста от тях, втрийте я в зъбите с помощта на четка. Сместа има избелващ и премахващ петната по зъбите ефект.

Свързани статии

Коментирай