Как да се погрижите за кожата след плаж

От какво се нуждае кожата след излагане на слънце

18.07.2024г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Има ефективни начини да подхраните кожата след плаж. Снимка: istock

Има ефективни начини да подхраните кожата след плаж. Снимка: istock

Лятото е моментът, в който се радваме на приятното галене на слънчевите лъчи, когато сме на плажа. Но това любимо занимание обаче е истинско предизвикателство за кожата. Красивият тен, който тя придобива всъщност има своята цена. Слънчевият загар дехидратира кожата, намалява способността ѝ да усвоява колагена, състарява я и я прави податлива на различни проблеми. Ако в допълнение сте допуснали да изгорите, нещата стават още по-сложни. Как да се погрижите за кожата си след плаж?

Кисело мляко 

Киселото мляко е известен помощник при изгаряния на слънце. Но това не означава, че не можете да го използвате и след плаж. Протеините в него, както и хладната му текстура успокояват кожата, хидратират в дълбочина и възвръщат свежия ѝ вид.

Гел от алое вера 

Прилагайте натурален гел от алое вера без излишни примеси. Сам по себе си той е достатъчен, за да хидратирате, успокоите, подхраните и освежите кожата си след плаж. Можете да използвате алоето вместо какъвто и да е лосион за след слънце, защото има фантастични качества и със сигурност не предизвиква никакви раздразнения.

Хладен към студен душ 

По-студената вода е много полезна за кожата след плаж. Хладният душ успокоява, хидратира и не отнема допълнително от влагата на кожата, както прави топлата вода. След излагане на слънце кожата е достатъчно дехидратирана, за да я третирате с гореща вода.

Свързани статии

Кокосово масло 

Използвайте натурално кокосово масло след плаж. То внася ценни мазнини, протеини и антиоксиданти в кожата след излагане на слънце, като подхранва и хидратира в дълбоките ѝ слоеве. Кокосовото масло има естествено успокояващо действие за кожата след плаж.

Пийте много вода

Хидратирането е важно отвън и отвътре. По тази причина трябва да пиете повече вода след излагане на слънце, за да възстановите изгубените ѝ количества, докато сте се пекли на плажа.

Зехтин 

Можете да използвате и зехтин екстра върджин за директно третиране на кожата след плаж. Той също внася ценни мазнини в кожата, като въздейства в дълбочина, хидратира, успокоява и стимулира задържането на прекрасния бронзов тен.

Свързани статии

Коментирай