Опитайте диетична фритата с шунка. Снимка: istock
Мазнинките около ханша напомнят за себе си, особено през лятото. Как да намалите обиколките и да стопите брича? Вижте няколко страхотни и вкусни рецепти, които ще ви помогнат да сте във форма.
Загрейте котлона на най-високата степен. Загрейте олиото в тиган на средно висока температура. Поставете гъбите и ги запържете за 2 минути, докато почти омекнат. Разбъркайте шунката и спанака и гответе още 1 минута. Овкусете добре с черен пипер и щипка сол. Намалете котлона и залейте с яйцата. Гответе за 3 минути, докато яйцата се стегнат. Поръсете сиренето и върнете на котлона отново за около 2 минути. Сервирайте ястието горещо или студено.
Подготовка: 4 мин
Готвене: 9 мин
Порции: 2
Загрейте 1 супена лъжица олио в голям тиган с незалепващо покритие, добавете сиренето и запържете леко до хрупкавост. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Добавете останалото олио и карфиола в тигана и гответе 10 минути, докато покафенее. Добавете лука и още малко мазнина, ако е необходимо, и гответе още 5 минути, докато омекне. Разбъркайте чесъна и къри пастата, след това изсипете соса и 250 мл вода и подправете. Оставете да заври, след това покрийте и гответе за 18-20 минути или докато карфиолът омекне. Добавете замразения грах и хрупкавото сирене в тигана и гответе още 5 минути. Разбъркайте по-голямата част от кориандъра и гарнирайте с останалото. Сервирайте с ориз басмати и малко лютеница.
Подготовка: 10 мин
Готвене: 45 мин
Порции: 4
Смесете цвеклото и лука в купа, заедно с кората от лайм, изстискания сок, подправките и копъра. Загрейте чаена лъжичка олио в тиган с незалепващо покритие и леко запържете чесъна, докато омекне, след което добавете боба и малко от сока от консервата с подправката. Намачкайте боба, след което го оставете на топло. Сложете сиренето фета в малко брашно. Загрейте тиган с незалепващо покритие, намажете го с малко олио, след което гответе фетата за няколко минути от всяка страна, докато стане златиста и се затопли, като обръщате, за да сте сигурни, че са изпечени равномерно. В чиния сложете с лъжица кашата от боб, отгоре добавете фета и половината салца, след което поръсете с допълнително копър. Сервирайте с руколата отстрани и останалата част от салцата.
Подготовка: 10 мин
Готвене: 7 мин
Порции: 2
Да ви е сладко!