Топ тенденции в летния грим

Смесвайте нюанси 

22.07.2024г. / 10 00ч.
Мария Василева
Цветната спирала за мигли е хит това лято. Снимка: istock

Цветната спирала за мигли е хит това лято. Снимка: istock

Ако имате афинитет към грима, знаете колко е важно той да е с мярка, особено през летните месеци. За да покажете на света най-добрата си версия, бъдете в крак с модните тенденции. Вижте какви са актуалните грим визии за това лято.

Гръндж 

Това лято краят на 70-те и началото на 80-те се завръщат, по-смели от всякога. Актуалните тенденции в грима ни съветват – помислете за сини и зелени тонове и това, което известният гримьор Рене Луиз описва като „гръндж и графични сенки за очи, които са остри, опушени и разхвърляни“.

За да постигнете тази визия, потърсете и спирала, която да придаде на миглите ви изкусителен обем. Ако пък сте по-дръзки, можете да опитате драпиращ руж, тънки вежди, сини сенки за очи и „груби“, „размазани“ (опушени очи).

Бронзов блясък 

Ако имате блед тен, лятото често означава изпитание за вас, за да се сдобиете с бронзова, здрава кожа. И сега можете да получите този ефект, без дори да се срещате със слънчевите лъчи. Грим експертите са категорични – чистата, сияйна кожа и перфектните естествени вежди и мигли винаги ще са на мода през летния сезон. За да придобиете тази визия е достатъчен само един продукт, който да нанесете върху скулите и устните. Единственото нещо, с което можете да допълните имиджа си е естествената целуната от слънцето кожа и луничките. Ако нямате лунички, можете да нанесете молив за лунички.

Свързани статии

Устни с цвят на горски плодове 

Лятото е нищо без много пресни плодове – особено горски плодове. През този сезон видяхме, че модните специалисти залагат на ягода и домат, но те сякаш бяха повече в семейството на червените нюанси. През лятото тази промяна ще е към свежи и тонизирани устни и бузи с нюанси на горски плодове и лилави подтонове. Оцветените устни ще продължат да са в тенденция и през лятото. Това е доста „лека“ тенденция и може да се съчетае с всякакъв вид грим. Тенденцията за „разпръснатите“ или меки устни започва с оцветяването, което се нанася в центъра на устните и след това се смесва.

Цветна спирала 

„Определено смятам, че това ще бъде лятото на цветната спирала“, това споделя гримьорът Амрита Мехта. „Това е бърз, лесен и надежден начин да добавите неочакван цвят към всяка визия“.

Сенки за очи в нюансите на залеза 

Да, това определено е една от най-добрите тенденции на годината. Черпейки вдъхновение от ярките, топли нюанси на летния залез, тази визия включва смесване на оранжеви, розови, лилави и червени нюанси, за да създадете омбре ефект върху клепачите, който имитира цветовете на небето. За да постигнете перфектната визия със сенки за очи по залез, започнете с основа от топли, светли нюанси като прасковено или нежно жълто. Постепенно увеличавайте интензитета с по-наситени оранжеви и червени нюанси към гънките и завършете с наситенолилаво или наситенорозово във външните ъгли и по линията на миглите.

Съветът на професионалистите: смесването е от ключово значение за създаването на безпроблемен преход между цветовете. Чувствайте се свободни да бъдете креативни!

Свързани статии

Коментирай