Трикове с кокосово масло за махане на целулит

То има много приложения

20.07.2024г. / 15 42ч.
Мария Василева
Кокосовото масло има ползи и при целулит. Снимка:istock

Кокосовото масло има ползи и при целулит. Снимка:istock

Вечният враг на женската красота – целулитът трудно може да бъде сразен. Но ако сте постоянни, на своя страна имате верен съюзник в лицето на кокосовото масло. Как можете да го използвате, за да подобрите вида на портокаловата кожа?

Консумирайте кокосово масло

Един от начините да използвате кокосово масло е да го консумирате ежедневно. Можете или да приемате две супени лъжици кокосово масло дневно преди тренировка, или да го използвате при готвене.

Въпреки че може да не се чувствате комфортно с идеята да приемате кокосово масло, това всъщност не е толкова трудно. Освен това можете също да смесвате кокосово масло с напитки и храни. Наличието на кокосово масло ще засили естествения процес на изгаряне на мазнини в тялото ви и ще помогне за изгарянето на целулита. Приемането на две до три лъжици масло с храна трябва да е достатъчно, за да постигнете целите си.

Нанасяйте върху засегнатите от целулит зони 

Локалното приложение на кокосово масло е най-лесният начин да се отървете от целулита. Масажирайте необработено кокосово масло всеки ден върху засегнатите от целулита части на тялото. Това масло се абсорбира лесно от човешката кожа и разгражда мастните натрупвания в клетките. Освен това подхранва кожата и я прави по-мека, гладка и по-млада.

Свързани статии

Прилагайте го заедно със сухото четкане  

Това е много популярен метод за премахване на целулита. При този метод кокосовото масло се прилага върху засегнатите от целулит кожни участъци. След това зоните се масажират със суха четка. За най-добри резултати изберете четка от естествен косъм, за предпочитане на растителна основа. Избягвайте да използвате тези, направени с изкуствени влакна.

Прилагането на кокосово масло веднага след горещ душ и след това обтриването на кожата с четка стимулира лимфната система на тялото ви. Този метод допълнително помага за елиминирането на токсините и мазнините, натрупани в клетките, като отваря порите, което го прави задължителен във вашата рутина за красота и здраве. Сухото четкане също помага да се отървете от сухата кожа в областта на коленете, лактите и глезените. Това гарантира по-стегната кожа, правилен лимфен дренаж и подобрен приток на кръв към всички органи.

Как да правите сухото четкане? 

Намажете добре тялото си с кокосово масло. Изчеткайте тялото си с кръгови движения, като започнете от стъпалата и след това към краката, гърдите, корема и ръцете. Уверете се, че четкате обратно на часовниковата стрелка по корема.

Опитайте се да не търкате прекалено силно, тъй като това може да причини зачервяване и раздразнения. Най-доброто време за сухо четкане е точно преди да вземете душ. По този начин можете лесно да отмиете излишната мазнина. Можете да използвате тази техника два пъти на ден.

Кафе и кокосово масло срещу целулит 

Друг метод за намаляване на целулита е да си направите домашен скраб от кафе и кокосово масло. Този ексфолиант ще направи кожата ви мека и гладка. Смесете кокосово масло със захар и утайка от кафе, за да направите естествен скраб, който ще помогне за намаляване на целулита. Грубата и сурова текстура на кафе и захар ще отвори запушените пори, докато кокосовото масло ще осигури подходяща хидратация на кожата. Тази смес също така стимулира правилния лимфен/кръвен поток в тялото. Използването на топло кокосово масло за направата на тази смес е добра идея.

Какво ще ви трябва? 

  • Утайка от кафе – 1/4 чаша;
  • Нормална/кафява захар – 3 с. л;
  • Горещо разтопено кокосово масло – 2-3 супени лъжици.

Какво трябва да направите?

Смесете съставките, за да се образува паста. Съхранявайте я в стъклен буркан и го загрявайте непосредствено преди употреба. Масажирайте този скраб ефективно върху засегнатите зони, като прилагате силен натиск. Оставете да подейства и измийте след 15 минути. Можете да използвате този скраб два до три пъти седмично за най-добри резултати. Ще можете да видите положителни резултати в рамките на една или две седмици.

Използвайте смес от кокосово и етерично масло 

Всички знаем концепцията за базови масла и етерични масла, но знаете ли, че смесването им може да ни помогне да се отървем от целулита? Можете да смесите чисто кокосово масло с етерични масла (като такова от лимонена трева) и да го нанесете върху засегнатите от целулита части на кожата. Проучванията върху животни показват, че смесите от етерични масла правят чудеса при разтварянето на излишните мазнини, съхранявани под слоевете на кожата.

Ябълков оцет и кокосово масло срещу целулит 

От какво имате нужда?

  • ¼ чаша ябълков оцет 
  • ¾ чаша кокосово масло 

Какво трябва да направите?

Комбинирайте ¼ чаша ябълков оцет с ¾ чаша кокосово масло и се уверете, че двете съставки са смесени добре. Преди нанасяне вземете душ, за да отворите порите на кожата, което позволява по-добро усвояване на сместа. Вземете малко количество от сместа и я масажирайте в засегнатите зони с кръгови движения за около 10-15 минути. Оставете върху кожата си за около 30 минути до 1 час и изплакнете.

Свързани статии

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
gi4ka ( преди 1 месец )