Свежа напитка за детокс

Намалява задържането на течности и ни дава енергия

25.07.2024г. / 06 45ч.
Михаела Лазарова
Свежа напитка за детокс.Снимка: istock

Свежа напитка за детокс.Снимка: istock

Всеки ден в тялото ни се извършват процеси, които водят до елиминиране на част от токсините. Въпреки това, чрез храните и напитките, които консумираме, бихме могли да допринесем за подобряването на този процес. 

Днес в рубриката ни Здраве и красота споделяме с вас една лесна рецепта за свежа напитка за детокс на тялото. 

С нея може да започвате деня си или да я консумирате в следобедните часове за повече енергия и свежест. Тя съдържа едни от най-полезните храни за нашето здравето - ананас, краставица, лимон и джинджифил. 

Комбинацията от тях спомага за подобряване на метаболизма, храносмилането  подсилване на имунитета, елиминиране на излишните течности от организма, действа противовъзпалително. 

Свързани статии

Какви хранителни ползи ни носят съставките в свежата детокс напитка? 

Ананас – Използвайте само пресен плод. Той е богат на витамин С, манган и други основни хранителни вещества, антиоксиданти като флавоноиди. Трябва да се отбележи, че ензимът бромелаин в ананасите може да засили имунитета и да намали възпалението в организма, сочат изследвания. 

Краставица – Тя съдържа голямо количество вода, което ни помага да бъдем хидратирани. Но краставиците са богати и на антиоксиданти, които се борят с вредните свободни радикали.

Лимон - Лимоните са с високо съдържание на витамин С, който действа като антиоксидант, предпазва клетките от свободните радикали и укрепва имунната система. Лимоните ни помагат да задържаме по-малко излишни течности. 

Свързани статии

Джинджифил – Една супер съставка, която съдържа гингерол, известен със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Джинджифил може също да помогне за облекчаване на гаденето, мускулните болки, кашлицата, подобрява метаболизма, кръвообращението и отслабването, допринася за по-малкото задържане на излишни течности. 

Как да си приготвите свежата детокс напитка?

В блендер комбинирайте една обелена и наряза краставица, няколко парчета свеж ананас,  лимон без обелките, само месестата част, едно парче обелен корен от джинджифил. Тъй като не всеки харесва вкуса на джинджифила, сложете малко количество от корена, около 2 см. Ако пък обичате джинджифил, добавете малко повече. 

Остава да добавите няколко бучки лед или малко вода. Всичко се смила добре. Ако не искате да усещате парченца от съставките в напитката, прецедете я през цедка. 

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
peshobass ( преди 1 месец )
малко куркума не би навредила
отговор Сигнализирай за неуместен коментар