Лунна диета за август

Време е за детокс на организма

30.07.2024г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Лунна диета за август .Снимка: istock

Лунна диета за август .Снимка: istock

Свикнали сме да смятаме август за последния летен месец, но всъщност астрономическото лято приключва през септември. През лятото винаги е по-лесно да следваме лунната диета. За нея е характерно, че следим фазите на Луната. Първата е на 4 август, когато е и новолунието в знака на зодия Лъв. Когато настъпи съответната фаза от лунната диета, в рамките на 24 часа се консумират само чайове, фрешове, вода. Не се разрешават подсладители, млечни храни, мед.

Лунната диета е чудесен начин да подпомогнем детокс процесите в нашето тяло. 

С нейна помощ елиминираме част от токсините и излишните течности в организма. Тези процеси при някои хора могат да доведат до неразположения, като главоболие например. Тъй като е лято, много е важно да сме добре хидратирани и да не допускаме да ни се вие свят, да имаме липса на енергия. В такива ситуации е по-добре диетата да бъде прекъсната или да се хапне по-захарен плод.

Свързани статии

Билковите чайове, зеленият чай са важни напитки от лунната диета, тъй като те имат много ползи за здравето ни. През лятото можем да запарим чая си и да го оставим да се охлади добре, за да е приятен за консумация.

Какво следва, след като отминат 24 часа от настъпването на съответната фаза на Луната от лунната диета?  Както след всеки диетичен режим, така и след този е важно да захраним тялото си. Преяждането, наваксването с храна, нездравословни лакомства, алкохол е противопоказно.

Захранването става с постепенно въвеждане на домашни бульони от зеленчуци, бульон на рибена чорба, месни, кисело мляко, варен картоф, диня, пъпеш.

Свързани статии

В малки количества и захранени правилно, намаляваме риска от стомашно-чревни неразположения. Хубавото на лунната диета е, че тя може да бъде нашето начало на един по-здравословен начин на хранене. Храненето между лунните фази е много важно и именно така можем да се мотивираме да намалим до минимум консумация на солени и захарни храни, колбаси, червено месо, алкохол, газирани напитки, сокове в кутия, сирена.

Ето и фазите на Луната за месец август за лунната диета:

  • 4.08.2024г. – 14:21 часа – новолуние;
  • 12.08.2024г. – 18:48 часа – първа четвърт;
  • 19.08.2024г. – 21:35 часа – пълнолуние;
  • 26.08.2024г. – 12:58 часа – последна четвърт. 

Свързани статии

Коментирай