10 ползи от масажа с кубче лед

Намалява подпухването и сенките под очите

05.08.2024г. / 12 36ч.
Мария Дуковска
Масажът с лед има много предимства. Снимка: istock

Масажът с лед има много предимства. Снимка: istock

Масажът с кубче лед има множество ползи за красотата ни. Честата употреба на едно обикновено кубче лед може да направи много повече за кожата ни, отколкото няколко продукта взети заедно. Вижте как.

  1. Подобрява циркулацията на кръвта и прави кожата по-сияеща.
  2. Подобрява абсорбцията на продуктите за грижа за кожата, които използваме ежедневно.
  3. Намалява тъмните кръгове около очите.
  4. Успокоява и облекчава акнето на лицето.
  5. Редуцира торбичките под очите. Студеното кубче ще намали подпухването в зоната около клепачите.
  6. Свива порите. След почистване на лицето е хубаво да го обтриете с ледено кубче, което ще помогне да се свият порите и кожата да е по-тонизирана.
  7. Прави базата за грим съвършена. Този бюти хак е много добър, ако ви предстои важно събитие и искате кожата ви да е перфектна. Обтрийте с ледено кубче преди да нанесете базата за грим. Студеното кубче ще изглади кожата и ще спомогне гримът да е по-траен.
  8. Забавя появата на бръчки и фини линии. Не можем да контролираме остаряването, това е сигурно, но можем да се опитаме да забавим следите на времето, които личат по кожата ни. Масажът с ледено кубче спомага да забавим появата на бръчки и да изгладим кожата.
  9. Премахва омазняването на лицето. Честият масаж с ледено кубче може да намали прекомерното омазняване на кожата, ако сте с такъв тип. 
  10. Може да го използвате за ексфолиант. Достатъчно е да замразите няколко кубчета с прясно мляко и след това да ги прилагате като ексфолиант. В млякото се съдържа лакто киселина, която спомага за премахването на мъртвите кожни клетки и връща блясъка на кожата.

Свързани статии

Коментирай