Как да подобрите ефекта на шийт маските за лице

За красива и здрава кожа

09.08.2024г. / 05 00ч.
Михаела Лазарова
Няколко лесни стъпки за по-ефективни маски за лице. Снимка: istock

Няколко лесни стъпки за по-ефективни маски за лице. Снимка: istock

Какви маски за лице ползвате? Може би в бюти рутината ви присъстват и sheet маските. Лесни за употреба, те имат редица предимства за кожата (повече прочетете тук). Когато ползваме такъв продукт за кожата на лицето, е важно да извлечем максимума от него.

Ето няколко лесни стъпки, с които да направите по-ефективни шийт маските за лице, според вашите нужди.

Почистете добре кожата си 

Винаги е препоръчително да почистите добре кожата си, преди да нанесете sheet маските.

Това ще гарантира, че лист маските могат ефективно да премахнат токсините, като замърсяване, химикали и т. н. Ето защо, почистете старателно грима си, премахнете следите от кремове, слънцезащита и чак тогава поставете маската на лицето си.

Ексфолирането е от съществено значение

Ексфолирането преди нанасянето на този вид разкрасяващи маски подпомага премахването на мъртвите кожни клетки и замърсяванията. Тази стъпка прави по-ефективни съставките във вашата маска за лице.

Свързани статии

Съобразете се с точното време за използване на маската

Шийт маските, както всяка друга маска, обикновено трябва да се задържат върху кожата за около 15-20 минути или както е указано на опаковката на продукта. 

Въпреки че може да е изкушаващо да оставите маската за по-дълъг период от време, препоръчително е да спазвате указанията.

Използвайте маски според сезона

Грижата за кожата обикновено зависи от сезоните, ето защо избираме и подходящи кремове за есенно-зимния сезон. Същото е с маските за лице. Ако кожата ви се омазнява повече през лятото, образува черни точки, то ще изберете такива съставки за sheet маските ви, които са решение за по-проблемната и мазна кожа. Ако кожата ви става по-суха и през лятото и през зимата, ще заложите на подхранващи съставки, като екстракт от мед, алое вера, авокадо, витамин Е, хиалуронова киселина и други.

Как да изберете правилната лист маска за вашата кожа?

Винаги е добре да се консултирате с козметик, дерматолог, но ето и няколко насоки.

Както при всички продукти и процедури за грижа за кожата, трябва да сте много внимателни, за да изберете лист маска, предназначена за вашия конкретен тип кожа и проблеми.

Свързани статии

Нормална към суха кожа – Поглезете кожата си с хидратиращи маски, предназначени да подпомогнат плътността и хидратирането на кожата, като използвате съставки като хиалуронова киселина и глицерин.

Мазна или смесена кожа – Бъдете по-предпазливи с този тип кожа, тъй като прекомерната употреба на лист маски, дори и тези, предназначени за вашия тип кожа, може да доведе до обостряне на акне, независимо дали сте склонни към акне или не. Също така, много лист маски в тази категория съдържат съставки за борба с акнето и премахване на себума, което може да влоши състоянието на кожата. Изберете лист маски за изчистване на порите, които помагат да балансирате кожата.

Чувствителна кожа – Подходящи са успокояващи, неароматизирани маски със съставки като алое, лайка, алантоин, невен или зелен чай.

Неравномерен тен на кожата – Изсветляващите маски са предназначени да подобряват вида на кожата с неравномерен тен, но не прекалявайте с употребата им. Най-често срещаните съставки в този тип маски са витамин С и ниацинамид.

Зряла кожа – Изберете маски против стареене, съдържащи съставки като ретинол, пептиди или колаген, за да помогнете в борбата с признаците на стареене, като фини линии и бръчки.

Свързани статии

Коментирай