Как да изберете парфюма си според личността

Полезни съвети

07.08.2024г. / 11 12ч.
Михаела Лазарова
Как да изберете парфюма си според личността. Снимка: istock

Как да изберете парфюма си според личността. Снимка: istock

Избираме парфюмите си не само според нашите предпочитания за комбинации от аромати, но и според характера си. Всеки човек има уникална личност.

Какъв парфюм подхожда на вашата, вижте в следващите редове. 

Общителен и отворен характер

Може да подчертаете вашата същност с аромати, принадлежащи към плодовата група с ванилови акорди в основата. Обърнете внимание на парфюми с червени плодове – нотки на малини, ягоди или диви ягоди.

Ако искате да подчертаете своята непринудена природа, можете да преместите акцента на аромата от сладост към свежест. Зелените аромати като зеленика, ябълка, бергамот са чудесни.

Ориенталските аромати с фини подправки също са подходящи за вашия характер.

Свързани статии

Мечтателни и романтични

Такива хора обикновено са емоционални, умеят да впечатляват, но са и малко уязвими. Но точно тук се крие тяхната привлекателност. Леките и свежи аромати с флорални нотки ще ви помогнат да подчертаете вашия характер. Може да избирате между жасмин, теменужка, божур, роза и бял мускус. Плодовите аромати, като мандарина, пачули, портокалов цвят, също са подходящи, а за вечерно излизане ще ви подхождат меки и деликатни аромати.

Скромни и срамежливи

Дамите с такъв характер са мистерия. Ако спадате към този тип личности, обърнете внимание на парфюми с многопластовите и оригинални композиции. Те постепенно ще се разкриват през целия ден върху кожата, косата и дрехите ви, което ще подчертае вашата мистериозност.

Кожени и дървесни аромати с нотки на сандалово дърво и кедър ще ви подхождат. Тяхната комбинация с флорални нотки на върха на пирамидата прави аромата многостранен и силен.

Свързани статии

Активни и енергични

Вашата готовност за приключения и непринуден дух ще бъдат подчертани от плодови и горски аромати. Чудесни са композициите с цитрусови нотки и зрели плодове. Свежите и леки водни аромати също са подходящи за парфюми за вашата същност. Топлите ориенталски аромати също са добър избор.

Делови и целенасочени

За сериозните бизнес жени са подходящи водни аромати, тъй като те се свързват с чистотата и миризмата на прясно изпрано пране. Такива композиции са подходящи за официални костюми и леки рокли, като подчертават вашата амбиция и готовност за действие.

За вечерни събития бихте могли да изберете фужерни парфюми, където може да усетите нотки на цветя, плодове и дърво, лавандула, здравец, бергамот, зелени билки. Такива аромати обикновено са доста устойчиви.

Коментирай