Ефективен серум с розмарин бори косопада

Можете да си го приготвите у дома с натурални съставки

15.08.2024г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Ефективен серум с розмарин бори косопада

Страдате от косопад и се борите с него, за да възстановите растежа и гъстотата на косата си? В такъв случай ви трябва ефективен серум с розмарин и сминдух, който можете да си приготвите сами вкъщи. Серумът с розмарин и сминдух има невероятен ефект против косопад, като същевременно стимулира растежа и възстановяването на косъма, здравината и блясъка му. Серумът с розмарин и сминдух има успокояващо действие върху скалпа, намалява раздразненията, сърбежа, пърхота, което е допълнително преимущество, от което да се възползвате.

Свързани статии

Серумът с розмарин и сминдух има допълнително полезно действие за косата, като намалява уврежданията, сухотата, накъсването, начупването на косъма. Ефективен е и срещу цъфтеж на краищата, което допълнително прави косата да изглежда жизнена и здрава.

Редовната употреба на серума със сминдух и розмарин, който се приготвя лесно в домашни условия, има още едно прекрасно въздействие. Той подхранва и хидратира в дълбочина не само косъма, но и скалпа, което стимулира растежа на косата и подобрява състоянието на косъма.

Как да си приготвите домашен ефективен серум с розмарин и сминдух?

Съставки:

  • 1 супена лъжица семена от сминдух;
  • 1 супена лъжица екстракт от сау палмето;
  • 1 супена лъжица сушени листа розмарин;
  • 5 капки етерично масло от розмарин или мента;
  • 2 чаени лъжици ксантанова гума (намира се в биомагазините);
  • 1 супена лъжица глицерин;
  • 120 мл дестилирана вода.

В малка тенджера на слаб огън смесете дестилираната вода, семената от сминдух, екстракта от сау палмето и листата розмарин.

Свързани статии

Оставете сместа да се загрее за 15 минути, като внимавате водата да не завира, само да започне да дими.

Свалете от котлона и оставете сместа да изстине. След това прецедете семената и билките през ситна цедка. Крайната ви цел е да получите инфузия, наситена с розмарин и сминдух.

В отделна купа смесете ксантановата гума с глицерина. Разбърквайте до пълното им смесване и получаване на гладка паста.

Добавете пастата към инфузията и разбъркайте, докато се смесят добре. След това прибавете етеричното масло от розмарин или мента, което сте избрали. Разбъркайте финално и прехвърлете в подходящ стъклен съд с капак. За предпочитане е да е шише с помпичка, с което лесно да нанасяте серума в корените и по дължина на косъма.

Свързани статии

Коментирай