Маски за коса против сухи краища

Как да съживите сухите и накъсани краища с природни средства

27.08.2024г. / 06 00ч.
Илияна Николова
Домашни маски против сухи краища. Снимка: istock

Домашни маски против сухи краища. Снимка: istock

Сухите краища на косата могат да я направят да изглежда изтощена и в неподдържано състояние. Въпреки усилията ви да се грижите цялостно за косата си, като прилагате всякакви продукти, ако не се погрижите и за сухите краища, косата ще изглежда все така изтощена и запусната. С помощта на някои полезни домашни маски можете да се справите със сухите краища и да върнете блясъка на косъма от корена до върха. Сухите краища на косата вече няма да са проблем за вас, ако използвате страхотните маски за жизнени краища на косата без цъфтеж и накъсване.

Свързани статии

Опитайте нашите предложения за маски за коса против сухи краища. 

Маска с мед и мляко 

Съставки:

  • 2 супени лъжици мед;
  • 3 супени лъжици прясно мляко. 

Разбъркайте двете съставки и нанесете върху сухите краища, като масажирате леко, така че маската да обхване всички косъмчета. Оставете да подейства 20-30 минути. След това изплакнете. Не се налага да измивате допълнително с шампоан.

Маска с банан и зехтин 

Съставки:

  • 1 добре узрял банан;
  • 2 супени лъжици зехтин. 

Намачкайте банана много добре. Разбъркайте със зехтина. Нанесете маската върху краищата с масажиращи движения, така че да разнесете по всички косъмчета. Оставете маската да действа 1 час. Измийте с мек шампоан и изплакнете с хладка вода.

Маска с авокадо и зехтин

Съставки:

  • 1 добре узряло авокадо;
  • 2 супени лъжици зехтин. 

Намачкайте авокадото с вилица. Разбъркайте го със зехтина. Нанесете отново с масажиращи движения така, че маската да обхване всички сухи краища на косата. Оставете да действа 1 час. Измийте с мек шампоан и изплакнете с хладка вода.

Маска с жълтък и кокосово масло

Съставки:

  • 2 жълтъка;
  • 1 супена лъжица кокосово масло.

Свързани статии

Разтопете кокосовото масло. Разбийте жълтъците и ги смесете с маслото. Нанесете с масажиращи движения така, че маската да обхване всички сухи краища. Нека действа 1 час върху косата. Измийте с мек шампоан и изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Маска с кафява захар и кокосово масло

Съставки:

  • 2 супени лъжици кокосово масло, с връх;
  • 1 супена лъжица кафява захар.

Разтопете кокосовото масло. Разбъркайте го със захарта, докато е още топло, така че да се разтвори. Нанесете с масажиращи движения и оставете маската да действа 1 час върху косата. Отново измийте с мек шампоан и изплакнете с хладка, щадяща краищата вода.

Коментирай